Pe o stradă recent asfaltată în Centrul Vechi deja au început să apară tasări | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pe o stradă recent asfaltată în Centrul Vechi deja au început să apară tasări

* se întâmplă pe Str. Mihail Sebastian, unde asfaltarea s-a făcut pe o vreme ploioasă * pe strada respectivă, dar şi pe altele din zonă, persistă de mult timp tot felul de probleme

 

 

Recent, imediat după o ploaie puternică, s-a trecut la asfaltarea (pe timpul nopţii!) a străzii Mihail Sebastian din Centrul Vechi, între Mihail Eminescu şi Polonă. Bună intenţie, însă asfaltul (oare şi amorsa!?) s-a aşternut pe mâzga cu apă şi noroi, iar urmările au început deja să apară. “Uitaţi, asfaltul ăsta poros a început să se lase în dreptul unei conducte de apă. Se simte la picior şi au apărut crăpăturile”, ne-a sesizat unul dintre locatarii străzii.

Acesta ne-a mai semnalat şi alte probleme existente de mai mult timp în zonă, care au fost rezolvate doar parţial odată cu asfaltarea. Astfel, după mai mulţi ani în care nu s-a mai învrednicit nimeni să cureţe bălăriile apărute la intersecţia cu strada Polonă, s-a făcut în sfârşit curăţenie acolo. Totuşi, pe trotuar au rămas doi copaci plantaţi la mică distanţă unul de altul, care obstrucţionează serios circulaţia pietonilor. Surprizele neplăcute nu se opresc aici, fiindcă trotuarele străzii Mihail Sebastian sunt blocate cu autovehicule, unele nemişcate de ani de zile. Deranjantă este şi răzuiala vechiului asfalt, lăsată de drumari în grămezi pe carosabil ori aruncată cu lopata sub o maşină, iar la câţiva metri de aceasta trebuie să ocoleşti două bucăţi mari din beton, cu ţevi metalice răsucite, puse drept stavilă celor care vor să parcheze acolo maşinile.

Alte nereguli şi pe Str. Polonă: un şanţ de la o reţea de utilităţi neasfaltat, borduri şi casete din beton dislocate, deşeuri inerte, gunoi şi o schelă pentru un imobil în reabilitare care ocupă toată lăţimea trotuarului.

Semnalând aceste lucruri directorului Direcţiei Tehnice a Primăriei, Marius Termegan, acesta ne-a declarat: “Voi merge acolo, pentru că tot am o problemă cu cei de la Gaze, iar constructorii care au acţionat pe cele două străzi trebuie să rezolve totul. O să vedem şi calitatea asfaltului şi ce se întâmplă cu acea tasare apărută deja. În ceea ce priveşte felul cum sunt parcate maşinile, acest aspect este de resortul Poliţiei Locale”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro