Până la sfârşitul acestei săptămâni, lucrările de asfaltare ar trebui finalizate pe strada Griviţei, de la Str. Carantinei până la Str. G-ral Eremia Grigorescu (fostă Gării). Deja a fost turnat stratul de uzură, de la Str. Carantinei până la Str. Carpaţi şi de la Str. Apollo până la Str. G-ral Eremia Grigorescu. Singura porţiune încă neasfaltată se află între intersecţia cu Str. Carpaţi şi intersecţia cu Str. Apollo. Primarul Aurel Simionescu este convins că aceasta va fi finalizată în câteva zile, astfel încât, după trasarea corespunzătoare a carosabilului, traficul auto să poată fi reluat fără restricţii, între Carantinei şi G-ral Eremia Grigorescu. Totuşi, lucrările pe respectivul tronson vor fi considerate finalizate abia după ce vor fi plantaţi şi copacii pe aliniamentele stradale. La nivelul conducerii Primăriei s-a luat decizia ca pe partea stângă a străzii, pe sensul de mers dinspre G-ral Eremia Grigorescu spre Carantinei, să se pună tuia, o specie de conifere ale cărei rădăcini nu se înfig foarte adânc în pământ, astfel încât să nu fie afectată conducta de gaze îngropată pe acea parte a străzii. În dreapta, se va planta o specie de platani, care atinge la maturitate dimensiuni medii, în concordanţă cu lăţimea redusă a trotuarelor, ce au fost micşorate pentru ca partea carosabilă să poată ocupa mai mult spaţiu.
Conducerea Primăriei se declară mulţumită de actualul ritm de lucru al firmei "Tehnologica Radion" Bucureşti, cea care a câştigat contractul de modernizare a străzii Griviţei, în valoare de 8 milioane de euro. Primarul Aurel Simionescu a declarat că, dacă lucrările vor continua în ritmul actual, sunt şanse să fie finalizat şi tronsonul dintre Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918, până de Paşti, adică până în ultima săptămână a acestei luni. Potrivit graficului de lucrări, şantierul ar trebui definitivat, inclusiv pe porţiunea dintre Str. 1 Decembrie 1918 şi Calea Călăraşilor, până în luna septembrie 2011.
Anul trecut, ritmul prea lent de lucru al celor de la "Tehnologica Radion" a fost criticat de Primăria Brăila. Pe lângă critici, firma bucureşteană a primit inclusiv o amendă în valoare de 2.000 lei, de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru nerespectarea fazelor de execuţie.