Mergi la conţinutul principal

Pe 6 iulie se dă startul ediției 2022-2023 a Cupei României

* competiția începe cu o fază regională * Victoria Traian a fost repartizată în grupa 1 - Regiunea 7 / Sud-Est, alături de reprezentantele județelor Vrancea și Constanța * Victoria Traian va juca primul meci acasă, cu reprezentanta județului Constanța

 

La începutul acestei săptămâni, Federația Română de Fotbal a stabilit, prin tragere la sorți, programul fazei regionale a Cupei României, ediția 2022-2023, competiție care din acest sezon se va disputa

într-un nou format.

“În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. În noul său format, Cupa României începe cu o fază regională, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor”, se specifică în prezentarea făcută de FRF. De altfel, forul de la București a făcut deja publică forma de desfășurare a Cupei României încă din a doua jumătate a lunii mai.

Din faza regională a Cupei României se vor califica în turul 1 doar 7 echipe dintr-un total de 42.

Cupa României debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării, respectiv reprezentanta capitalei București, un număr de 42 de echipe, vor fi împărțite în șapte zone, rezultând șapte câștigătoare regionale care merg în turul 1.

În fiecare regiune au fost alcătuite două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare, rezultând astfel trei meciuri în fiecare grupă, după ce s-a aplicat programul tabelei Berger de 4. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, astfel vor rezulta șapte calificate mai departe. Aceste șapte echipe învingătoare vor primi fiecare un trofeu al Cupei României pentru regiunea câștigată.

Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 și 13 iulie cu începere de la ora 18.00, iar cele din cadrul finalelor regionale vor avea loc pe data de 16 iulie, de la ora 17.30, pe terenuri neutre, ce vor fi anunțate ulterior de FRF.

știgătoarea Cupei României – faza județeană Brăila, Victoria Traian a fost repartizată în Regiunea 7 / Sud-Est. În grupa 1, alături de Victoria Traian au mai fost repartizate echipele județelor Vrancea și Constanța. Iar programul meciurilor este următorul: 6 iulie: Brăila – Constanța, 9 iulie: Vrancea - Brăila, 13 iulie: Constanța - Vrancea.

În grupa a 2-a au fost repatizate cștigătoarele fazelor județene din  Tulcea, Galați și Buzău, iar programul meciurilor este următorul: 6 iulie: Galați – Buzău, 9 iulie: Tulcea – Galați, 13 iulie: Buzău – Tulcea.

În primul tur al Cupei României faza națională intră cele șapte câștigătoare ale fazei regionale și 69 de echipe din Liga a III-a.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro