Mergi la conţinutul principal

Pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, olimpicii brăileni vor fi premiați de autorități

• circa 100 de elevi și profesori vor fi premiați pentru performanțele obținute la olimpiadele școlare, competițiile și concursurile, naționale și internaționale, în anul școlar 2021-2022

 

Anul școlar precedent (2021-2022) a fost unul ”bogat” în premii la olimpiade și concursuri pentru elevii brăileni. După doi ani în care olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei, în anul școlar 2021-2022 s-au reluat competițiile școlare și sportive, iar elevii noștri au arătat din nou că sunt printre cei mai buni din țară. Și, conform tradiției, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila va organiza pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, la Teatrul ”Maria Filotti”, Gala de Excelență în Educației, eveniment prin care vor fi premiați elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, competițiile și concursurile naționale și internaționale, în anul școlar 2021-2022, precum și cadrele didactice care i-au îndrumat. Vorbim de aproape 100 olimpici și profesori, mult mai mulți față de anul trecut.

În ceea ce privește sumele acordate de autorități, vorbim de granturi în valoare de 292.000 lei, suma fiind împărțită între Primărie și Consiliul Județean: 146.000 lei din bugetul local al Municipiului Brăila și 146.000 lei din bugetul CJ. Valoarea premiilor este aceeași ca în anii trecuți. În funcție de rezultate, premiile care vor fi acordate sunt împărțite astfel:

- premiu I, II sau III internațional: elevi - 9.600 lei, profesor - 4.800 lei;

- premiul I național: elevi - 4.800 lei, profesor - 2.400 lei;

- premiul II național: elevi - 3.200 lei, profesor - 1.600 lei;

premiul III național: elevi - 1.600 lei, profesor - 800 lei.

De asemenea, Primăria și Consiliul Județean îi va premia și pe elevii care au obținut media 10 la examenele naționale. Anul școlar precedent s-au obținut două medii perfecte, la Bacalaureat, iar elevii vor primi câte 3.000 lei, respectiv 1.000 lei pentru fiecare profesor îndrumător (șase profesori vor fi premiați în total).

Pe unități de învățământ, cele mai multe premii vor merge la Liceul cu Program Sportiv – 26 elevi și opt cadre didactice și Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci” – 11 elevi și 12 profesori. Premiați vor fi și elevi și profesori de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, Colegiul Economic ”I. Ghica”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ”Ion Băncilă”, Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza”,  Școala Gimnazială ”Al. Pușkin” și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro