Pe 10 iunie, împreuna pentru viitorul Brailei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pe 10 iunie, împreuna pentru viitorul Brailei

Cei din administratia curenta încearca, pe ultima suta de metri, sa repare din vorbe ceea ce n-au facut în ultimii 8 ani. De cealalta parte, Alianta pentru Viitorul Brailei vine cu o echipa de oameni tineri, bine pregatiti, cu idei proaspete si planuri bine puse la punct.

Fiecare cu expertiza lui, fiecare specializat pe cel putin un proiect pentru Braila, fie ca ne referim la dezvoltarea infrastructurii locale si a infrastructurii de afaceri, atragerea investitorilor straini, modernizarea sistemului medical sau readucerea Brailei la gloria apusa prin refacerea patrimoniului cultural si dezvoltarea spatiilor verzi, toate aceste proiecte având, însa, un scop comun: de a schimba Braila în bine. Iar oamenii acestia chiar pot face diferenta, pentru ca orice presedinte de Consiliu Judetean sau primar are nevoie de o echipa de consilieri. Proiectele pot deveni realitate doar cu o majoritate în Consiliu.

Investitii, locuri de munca si reducerea birocratiei

Preluarea parcului industrial de la Primaria Braila si viabilizarea sa este un astfel de proiect si are toate premisele pentru a constitui o pârghie pentru iesirea din situatia economica dificila cu care ne luptam deja de ani buni. Silviu Radu, candidat la functia de consilier judetean din partea Aliantei pentru Viitorul Brailei, este un sustinator al acestui proiect, pe care îl considera ca fiind o solutie rapida si eficienta pentru redresarea pietei locale a muncii. "Vor fi puse la dispozitia investitorilor români si straini spatii pentru productie, logistica si distributie, în suprafata totala de mii de metri patrati, pavilioane expozitionale si hale de depozitare. Este un proiect care va atrage sute de agenti economici într-un singur loc, va stimula productia si cercetarea în diferite domenii, iar efectele asupra pietei locale a muncii se vor reface simtite rapid. Vorbim de crearea a mii de locuri de munca si absorbtia unei parti semnificative a fortei de munca locale,afectate de criza economica".
Daca tinem cont si de faptul ca Braila are avantajul accesului direct la Dunare, la servicii portuare, de infrastructura rutiera si de transport pe calea ferata, avem toate motivele pentru a crede în acest proiect.
"Si eu si colegii mei venim cu o experienta solida în mediul de afaceri, avem contacte atât în tara, cât si în afara, si am început deja sa le fructificam. Chiar daca întreaga economie parcurge o perioada de criza, investitorii seriosi îsi fac planuri cu 4-5 ani înainte de a demara o afacere. De aceea, am stabilit deja contacte cu potentiali investitori pentru a ne asigura ca, odata finalizata constructia, gradul de ocupare va fi maxim" explica candidatul Silviu Radu.
Cheia succesului în cazul unor astfel de proiecte este tocmai îmbinarea obiectivelor pe termen scurt, legate de dezvoltarea infrastructurii si crearea de locuri de munca, cu cele pe termen mediu si lung, care au legatura cu dezvoltarea unei zone industriale si a unei politici de industrializare eficiente în regiune. Investitorii sunt încurajati sa îsi dezvolte o afacere profitabila, de lunga durata, iar acestia vor contribui, la rândul lor, la cresterea parcului industrial, a cererii de servicii la nivel regional si la crearea de locuri de munca.

08proie2Reteta succesului - dialogul si deschiderea catre mediul de afaceri

Mediul de afaceri nu se poate dezvolta atât timp cât administratia este blocata în birocratie, iar deciziile se iau la centru, de un singur om, fara consultarea celorlalti reprezentanti în Consiliu.
Echipa Aliantei pentru Viitorul Brailei vine cu o viziune noua pentru viitor. Marian Fusea, candidat la Consiliul Municipal, explica în ce consta aceasta viziune. "Vom încerca o reteta noua de data aceasta - dialogul si deschiderea totala catre orice forma de initiativa privata sau parteneriat public-privat. Aceasta se va materializa prin întâlniri periodice la solicitarea reprezentantilor mediului de afaceri si prin crearea de birouri de consultanta gratuita în municipiu si în comune. Vom sta de vorba cu acei investitori care vin aici sa creeze locuri de munca si vom încerca sa le oferim conditiile pentru a-si desfasura activitatea la potential maxim. Investitiile în infrastructura de business trebuie sustinute prin oferirea simultana de facilitati antreprenorilor. Exista competitie si la nivelul parcurilor industriale din tara, asadar construirea parcului industrial nu este suficienta, ci trebuie urmarita cresterea atractivitatii acestuia pe piata. Atractivitatea se masoara inclusiv prin facilitatile acordate companiilor: facilitati fiscale - reduceri de impozite locale, scutiri de la plata anumitor taxe locale, pentru orice investitor pe termen mediu si lung ce prezinta bonitate si diferentiat pe volumul de locuri de munca creat, dar si facilitati de ordin practic - cursuri de instruire pentru angajati, servicii de recrutare si selectie personal, consultanta pentru companiile instalate în parc în relatia cu autoritatile publice, etc.
E timpul sa schimbam asta si suntem determinati cu totii sa deschidem portile Brailei investitorilor români si straini, sa trecem politica de investitii a Brailei de pe «rosu» pe verde, pentru ca orasul si judetul nostru merita mai mult!".

Cum scapam de gunoaie si maidanezi

Problema câinilor vagabonzi ar fi rezolvata foarte usor, cu interventii minime. Daniel Mitrofan, candidat pentru Consiliul Local Municipal din partea Aliantei pentru Viitorul Brailei vine cu solutia: Primaria trebuie sa se asocieze cu toate ong-urile care se ocupa de protectia animalelor, care au la rândul lor potentiali voluntari pentru toate actiunile de îngrijire si întretinere. Aceste asociatii non-guvernamentale îsi vor desfasura toata activitatea pe un teren viran de la marginea orasului, amenajat corespunzator pentru gazduirea permanenta a 1.000 de câini comunitari. Aici primaria ofera facilitatile gratuit, în timp ce ong-urile se angajeaza sa întretina, sa hraneasca si sa gaseasca familii dornice sa adopte aceste animale.
Marius Terzea, candidat din partea Aliantei pentru Viitorul Brailei la Consiliul Local Municipal spune ca trebuie sa începem un program intens de instruire a locuitorilor pentru a colecta selectiv deseurile. "Este necesara constientizarea impactului puternic asupra mediului pe care aceasta practica o are. În plus primaria este obligata sa puna la dispozitie, pe banii proprii, containerele si masinile necesare colectarii acestor deseuri".

Turismul - solutii simple pentru venituri la bugetul local

Promovarea obiectivelor turistice brailene în sistemul national si international al agentiilor de turism, cu accent pe Centrul Istoric al orasului Braila, Statiunea Lacu Sarat si Parcul National "Balta Mica a Brailei", este cap de lista în Strategia Aliantei pentru Viitorul Brailei de revigorare a turismului. "Noi vedem Braila altfel, nu ca pe un loc uitat de lume, ci ca pe o destinatie turistica pentru români si straini. Venim cu proiecte concrete, puse pe hârtie si studiate de specialisti în arhitectura urbana si infrastructura turistica, pe care le vom dezvolta prin atragerea de investitori în parteneriate public private", ne spune Andreea Frigioiu, candidata Aliantei pentru Consiliul Local al municipiului Braila. "În primul an de mandat, vom face ceea ce actuala administratie a trecut cu vederea în ultimii 8 ani: vom demara un program de inventariere a cladirilor de patrimoniu. Nu putem vorbi de salvarea cladirilor de patrimoniu si de investitii în reabilitarea lor, pâna nu avem un inventar al acestor cladiri. Acesta este primul pas pentru salvarea acestora, pentru ca timpul trece, gradul de uzura creste si el, si constatam, de la un an la altul, ca am mai pierdut câteva cladiri valoroase pentru acest oras. Luarea unor masuri corecte pentru stoparea degradarii si conservarea proprietatilor terapeutice ale apelor si namolului din Lacu Sarat, precum si atragerea de investitori pentru dezvoltarea infrastructurii turistice la standarde europene sunt doua obiective de bun simt, dar esentiale pentru cresterea numarului de turisti care vor veni la Lacu Sarat si, implicit, pentru dezvoltarea turismului în judetul Braila".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro