Mergi la conţinutul principal

Peștele din portbagaj l-a adus în fața instanței

* inculpatul S.C . a fost cercetat și trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea, transportul, sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice, obținute din pescuit * nu era pentru prima dată când bărbatul era cercetat penal pentru astfel de infracțiuni pe linie piscicolă

 

Trimis în judecată după ce a fost prins cu produse din pește în mașină, pentru care nu deținea acte de proveniență. Polițiștii l-au luat la întrebări și au constatat că bărbatul a mai fost cercetat penal pentru astfel de infracțiuni pe linie piscicolă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila au dispus trimiterea în fața instanței a inculpatului S.C., cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea, transportul, sau comercializarea fără documente legale a peștelui și alte viețuitoare acvatice, obținute din pescuit, ori produselor din pește, prev. de art. 64 lit h) din OUG 23/2008.

În rechizitoriul în cauză, arată procurorul de caz, s-a reținut faptul că, la data de 10 aprilie 2020, în jurul orei 12.30, inculpatul a fost depistat de către organele de poliție în timp ce transporta cu autoturismul marca “Opel Astra” mai multe kg de pește din diferite specii, fără a deține documente de proveniență. “Din analiza fișei de cazier judiciar, rezultă că inculpatul nu se afla la primul conflict cu legea penală, față de acesta fiind dispusă anterior o soluție de renunțare la aplicarea pedepsei, pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiune, acesta demonstrând perseverența pe cale infracțională”, a arătat procurorul din cadrul PJ Brăila.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a colaborat doar parțial cu organele de cercetare penală, în sensul că a predat bunurile descoperite asupra sa, înlăturând astfel consecințele infracțiunii, și s-a prezentat la fiecare chemare a organelor de urmărire penală, însă nu a recunoscut săvârșirea faptei, rezervându-și dreptul de a nu da nicio declarație.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu