Toader a susţinut că partea de subvenţie pentru încălzire care era direcţionată în teritoriu prin Ministerul Administraţiei şi Internelor a trecut la ministerul Muncii şi este distribuită în mod specific persoanelor, în funcţie de nevoia acestora. "Toată retorica asta că Guvernul lasă cetăţenii în frig este o mare minciună, nu s-a făcut nimic altceva decât am redistribuit fondurile care de 20 de ani mergeau într-o groapă către cei care au nevoie. (...) Sunt exemple de autorităţi locale care au modernizat sistemul de termoficare şi costurile sunt mult mai mici", a spus Toader, întrebându-se retoric de ce iniţiază USL o moţiune pe această temă.
Deputatul PDL, Sulfina Barbu, a susţinut la rândul său că "s-au făcut nişte paşi dar nu suficienţi" în direcţia modernizării sistemelor centralizate de încălzire din teritoriu. Ea a prezentat şi un clasament al localităţilor care ar fi reuşit să termine sau sunt în curs de finalizare a procesului de modernizare a sistemelor de termoficare. "Sunt 7 localităţi care au proiecte aprobate din programul operaţionat sectorial mediu, cu o valoare totală de 476 de milioane de euro, finalizate sau în curs de finalizare: Bacău, Timişoara, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Focşani, Botoşani, Oradea. Alte şase localităţi care au atras investitori privaţi în modernizarea sistemelor, dar sunt la început: Piteşti, Cluj, Piatra Neamţ, Tulcea, Arad şi Brăila", a mai spus Sulfina Barbu.
De asemenea, la conferinţă a participat şi secretarul de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu, care a explicat partea tehnică a ordonanţei care modifică sprijinul pentru încălzire. "În sezonul rece de anul trecut banii veneau din trei locuri, de la ministerul Muncii, pe ajutoare, de la ministerul Administraţiei şi Internelor pe subvenţie şi autoritatea locală putea la fel să subvenţioneze cu diverse sume de bani acest sistem. În momentul de faţă MAI nu mai dă această subvenţie, iar ministerul Muncii faţă de sezonul de anul trecut, de la 120 de milioane de lei are prevăzut în buget 345 de milioane de lei. (...) Anul trecut mergeam până la 615 de lei per persoană, acum am mărit grila până la 786 de lei şi la fel acordăm ajutor persoanelor singure până la 1082 de lei. De la 200 de mii de familii care beneficiau de aceste ajutoare anul trecut în momentul de faţă sunt 330 de mii de familii care beneficiază de acest ajutor", a susţinut Ivăşchescu.