Mergi la conţinutul principal

PDL cere premierului să-i demită pe miniştrii Ramona Mănescu şi Eugen Nicolăescu

"Este unul dintre evenimentele cele mai tragice din ultimii ani, evenimente care au venit şi au marcat incompetenţa actualului Guvern, iresponsabilitatea şi lipsa de demnitate a acestui Guvern. Suntem în a cincea zi de la acest eveniment şi nimeni, dar absolut nimeni din acest Guvern nu şi-a asumat responsabilitatea deschis a evenimentelor şi a motivelor care au determinat moartea tragică a celor doi. Am asistat joi la demisia ministrului de Interne, o demisie ruşinoasă pentru că nici măcar într-un moment ca acesta nu a avut puterea să-şi asume responsabilitatea gestului şi să-l motiveze într-un mod onorabil. Până şi în acest moment a spus că vina este exclusiv a altora şi nicidecum a ministrului de Interne şi a altor reprezentanţi ai acestui minister. Este regretabil şi hidos tot ce s-a întâmplat în aceste zile. Este inadmisibil", a spus, într-o conferinţă de presă, deputatul Ioan Oltean.
El a adăugat că PDL consideră că gestul ministrului Radu Stroe este "insuficient pentru a putea sancţiona toţi vinovaţii".
"De aceea, PDL se adresează premierului şi îi cere în mod expres demiterea şi a ministrului Transporturilor, a doamnei Mănescu, demiterea ministrului Sănătăţii, a domnului Eugen Nicolăescu, şi luarea de urgenţă a tuturor măsurilor care să ducă la prevenirea, în viitor, a unor situaţii de acest fel. Suntem pentru prima dată în faţa unui moment în care oameni mor din cauza neglijenţei unui Guvern. Putem spune că suntem în faţa unui Guvern care a ucis doi oameni, în faţa unui prim-ministru care a preferat să stea o oră întreagă la televiziune în timp ce şapte supravieţuitori în mod miraculos se zbăteau între viaţă şi moarte. Suntem în situaţii în care nicio altă guvernare nu a manifestat atâta iresponsabilitate şi atâta lipsă de demnitate", a spus el.

PDL nu are nicio vină pentru felul în care funcţionează instituţiile statului în România?

"Am auzit zilele acestea multe încercări de a implica şi guvernarea PDL în tragedia care s-a produs. Categoric, şi nu vreau să fiu aici un şmecher care să profite de o situaţie de acest fel, dar vreau să fiu corect. Nu cred că modul în care a guvernat PDL a fost de natură a determina producerea acestui accident. Am avut greşelile noastre la actul de guvernare, dar cred că, în cea mai mare parte, le-am recunoscut şi am încercat şi încercăm să nu le mai facem dacă vom ajunge o dată la guvernare. Accidentul de luni nu are nimic comun cu guvernarea PDL şi cu premierul Boc. (...) Eu vreau să vă amintesc că USL guvernează de doi ani. Daţi-mi voie să vă spun că mi-e imposibil să cred că, după doi ani de guvernare USL, PDL poate fi vinovat de ce s-a întâmplat luni. Vorbim de pensii, aşa este, a diminuat pensiile, dar nu cred că acesta este un motiv de vinovăţie în producerea accidentului. S-a greşit atunci, am spus-o şi mulţi recunoaştem acest lucru. Vă reamintesc că, în acest moment sunt în dotarea Ministerului de Interne, al Apărării avioane performante care puteau fi folosite pentru deplasarea medicilor. Eu cred că PDL nu poate fi implicat prin actul de guvernare de acum doi ani în acest accident. Aşa am putea merge şi la guvernarea Tăriceanu, şi la guvernarea Năstase pentru că infrastructura a suferit mult şi nu a fost niciodată o prioritate pentru niciuna dintre guvernările din 1990 încoace", a spus Ioan Oltean.
Comentând afirmaţia că toată clasa politică este atunci de vină, Oltean a spus: "Categoric. Într-un fel sau altul, faptul că nu au fost gândite priorităţile la modul cel mai corect, că infrastructura, că sănătatea, că învăţământul nu au constituit o prioritate pentru niciuna din guvernările din 1990 încoace e un lucru adevărat şi poate fi imputat oricărui Guvern, dar nu poate fi imputat Guvernului Boc faptul că medicii s-au deplasat cu o navă de 37 de ani vechime când în dotarea ministerului exista o navă ultramodernă, când Ministerul Apărării are nave ultramoderne care se pot deplasa în regim de ceaţă şi de noapte. PDL nu poate fi făcut vinovat că nu a fost convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, că premierul stătea la televizor şi ne povestea fel de fel de minuni în timp ce victimele erau deja la pământ, că fostul ministru de Interne ne-a spus că regretă că a fost contemporan cu evenimentul. şi noi regretăm că suntem contemporani cu el".
Un jurnalist a spus că şi românii de rând regretă că sunt contemporani cu actuala clasă politică.
"Vreau să vă spun un lucru: oricât de mult aţi regreta, această clasă politică este rezultatul votului dumneavoastră şi al poporului", a spus Oltean.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro