Mergi la conţinutul principal

PDL Braila mai face o runda de selectie a candidatilor, duminica

Organizatia PDL Braila trece prin adevarate chinuri ale facerii, cind este vorba sa slobozeasca lista definitiva a candidatilor proprii pentru alegerile parlamentare. Dupa ce, initial, presedintele PDL Braila, Nicolae Mitroi, a vorbit despre un sondaj de opinie care va stabili candidatul cu cele mai mari sanse de cistig in fiecare colegiu, s-a renuntat la idee, "din lipsa de timp" si s-a mers pe votul secret in cadrul conducerii organizatiei, dupa care n-a iesit cine trebuie si s-a anuntat ca se mai desfasoara o runda-doua. Ulterior, Mitroi a anuntat ca "din lipsa de timp", se va merge pe lista care a iesit la prima mina, iar mai nou, liderul PDL Gabriel Sandu declara ca se va mai vota o data, cel mai probabil, duminica aceasta. De aceasta data, insa, votul va fi "pregatit" de o discutie colegiala a celor din PDL Braila cu liderul lor national Cezar Preda, care raspunde de aceasta zona si care le va explica colegilor sai, cu binisorul, ce e mai bine pentru ei. Adica, faptul ca Eugen Badalan trebuie sa iasa la vot, ca sa candideze in numele partidului.
Gabriel Sandu ne-a declarat ieri ca este exasperat de bataia de cap pe care o da centrului, de ani de zile, organizatia Braila, fie ca a fost vorba despre PNL Braila, pe care a reprezentat-o la inceput, fie ca este vorba acum despre PDL Braila. Sandu sustine ca a mai vazut probleme in organizatii, de-a lungul activitatii sale politice, dar ce se intimpla la Braila este de domeniul absurdului si de aceea, nici n-a mai vrut sa candideze in acest judet: "Imi cer scuze fata de braileni, dar eu, unul, prefer sa ma duc sa candidez in Prahova, pentru ca ceea ce se intimpla la Braila eu n-am mai vazut nicaieri in tara. Scandalurile pe care le-am gasit acum patru ani, cind am venit in acest judet, sint si acum, poate cu alti actori. Nu stiu ce se intimpla, o fi schimbarea de generatie, dar este neaparat necesara o schimbare de mentalitate a celor care fac politica acolo. Este o neintelegere de ansamblu a modului in care se face politica, ca reprezentare, dar si ca organizare. La alegerile locale toata lumea vrea sa fie consilier municipal sau judetean, la cele parlamentare toata lumea vrea sa fie deputat sau senator, dar se uita ca trebuie sa avem si cei 50-60 de oameni care sa guverneze in plan local, daca este nevoie si alti 50-60, pe care sa-i putem trimite la centru. Oricum, in legatura cu potentialii candidati la parlamentare, la centru s-a stabilit ca, duminica, Cezar Preda sa vina la Braila si sa rezolve problema".
Intrebat daca "a rezolva problema" inseamna a-i convinge pe cei din conducerea PDL Braila sa voteze a doua oara si sa iasa Eugen Badalan printre cei alesi, Sandu a admis ca aceasta este semnificatia. L-am mai intrebat pe liderul PDL de ce nu se modifica lista cu candidati ai PDL Braila de la centru, pentru a se evita penibilizarea celor de aici, cu mai multe runde de vot. Sandu ne-a explicat ca Cezar Preda s-a angajat ca rezolva el problema la Braila si de aceea i s-a dat aceasta sansa, dar daca nu se va putea rezolva in teritoriu, exista deja varianta de rezerva: "Eu deja am propus ca situatia de la Braila sa fie analizata in comisia care se ocupa de validarea listelor cu candidati, iar decizia finala sa se ia in Biroul Permanent National, fara sa mai voteze din nou la Braila. Asteptam insa acum sa vedem ce se intimpla duminica si mai apoi, vedem cum actionam. Ceea ce este clar pentru mine este ca echipa de la Braila ar fi trebuit sa inteleaga ca atit timp cit generalul Badalan a candidat la Primarie si a luat un numar important de voturi, nu poate fi dat la o parte cind e vorba despre alegerile parlamentare. Dupa ce se va definitiva si lista cu candidati, se va stabili echipa de campanie, iar seful acesteia va fi domnul Mitroi, presedintele organizatiei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu