Mergi la conţinutul principal

PDL Brăila îşi propune să facă opoziţie negocierilor de cârciumă

În CJ Brăila se trasează liniile de marcaţie ale bestiarului administrativ. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, PDL Brăila şi-a făcut publică opoziţia pe care o va practica în CJ şi CLM, după ruperea alianţei la nivel administrativ cu PSD Brăila. Aşadar, muşchii se-ncordează, inima pompează... Liderul grupului consilierilor municipali ai PDL, Daniel Mitrofan, a explicat că această opoziţie reprezintă un "NU!" hotărât în faţa modului în care social-democraţii înţeleg să practice administraţia publică - mai exact, prin "negocierile făcute în diverse cabinete, cârciumi sau terase". Mitrofan a punctat faptul că grupul consilierilor PDL va solicita în cele două consilii "transparenţă totală şi legalitate în toate hotărârile supuse aprobării".

Practic, dată fiind actuala atmosferă din CJ (îmbâcsită, dictatorială, şmecherească), normalitatea (în limbaj liber, legalitate şi transparenţă) pe care democrat-liberalii o propun poate fi confundată oricând cu un demers reformator - atât de "New Age" pare a fi intenţia dacă aruncăm o scurtă privire asupra felului cvasi-nomenklaturist în care au decurs treburile în CJ în ultimii ani.

"Noi suntem decişi să facem o opoziţie reală, fermă şi constructivă în cadrul Consiliului Local Municipal şi al Consiliului Judeţean. Noi, consilierii PDL, nu mai acceptăm negocierile făcute în diverse cabinete, cârciumi sau terase, predate din start bunului plac al intereselor meschine ale PSD şi PNL, interese care s-au manifestat şi le-am văzut cu toţii. De astăzi, vă spun că vom solicita o transparenţă totală şi legalitate în toate hotărârile supuse aprobării în cele două consilii şi vom face toate demersurile pentru a ajunge într-o normalitate şi, în special, în legalitate - în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a şedinţelor", a declarat Daniel Mitrofan.

Aranjamente la marele fix

În ceea ce-l priveşte pe liderul grupului de consilieri ai PDL din CJ, Ion Ştefan, acesta a pus pe tapet presupusele deviaţii de organizare şi legislative din cadrul CJ şi CLM: "După cum ştiţi, în urmă cu două-trei şedinţe, am semnalat faptul că acestea nu sunt convocate corect, faptul că materialele nu ajung la consilieri într-un timp util, faptul că şedinţele de îndată se anunţă fără a se prezenta documentele, faptul că şedinţele extraordinare se convoacă cu o zi înainte, deşi ele ar trebui să fie convocate cu trei zile înainte".

Ion Ştefan a concluzionat: "După cum se desfăşoară acum şedinţele, am impresia acută că totul se face aranjat la marele fix".

Prefectura a fost sesizată în privinţa ilegalităţii şedinţei CJ

Reamintim că opoziţia PDL-iştilor brăileni a debutat - de facto! - de vinerea trecută, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ Brăila. Să recapitulăm: consilierii judeţeni ai PDL Brăila au votat împotriva ordinii de zi a şedinţei respective şi au refuzat participarea la votul a două dintre cele patru proiecte supuse spre aprobare, acuzând ca fiind ilegală întrunirea şedinţei - motivul fiind acela că "o şedinţă extraordinară, conform legii (art. 94, alin 3 din Legea 215/2001 Republicată - n.r) şi Regulamentului de funcţionare a Consiliului Judeţean, se convoacă cu trei zile înainte, dar noi am fost convocaţi abia ieri" (ne declara Ion Ştefan, imediat după finalul şedinţei de vinerea trecută). Conform Legii Administraţiei Publice Locale, controlul legalităţii hotărârilor CJ îi revine prefectului. În cursul zilei de ieri, consilierii judeţeni PDL-işti au trimis o adresă oficială Prefecturii, în care este semnalată presupusa ilegalitate a ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean. "Mi-e greu să cred că o lege organică să piardă în faţa deciziei unui «Guru» de Consiliu Judeţean...", ne-a precizat prin telefon consilierul judeţean PDL Silviu Radu, adăugând că ei vor ataca proiectul de hotărâre care vizează sumele repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale.

Întrebat cât timp vor avea de aşteptat consilierii judeţeni ai PDL verdictul Tribunalului şi ce se va întâmpla în acest timp cu proiectul de hotărâre aprobat, prefectul Dumitru Popa ne-a dat următorul răspuns: "Legea prevede că 6 luni, iar pe perioada de judecată hotărârea este suspendată".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro