Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PC, cu adevarat o solutie imorala

Dintotdeauna, Partidul Conservator, de fapt partidul lui Voiculescu, indiferent cum s-a numit, a jucat la doua capete, intr-o maniera care justifica pe deplin catalogarea acestei formatiuni politice drept solutie imorala. De fapt, cu tot sprijinul mediatic al trustului pe care il patroneaza, Voiculescu n-a reusit sa intre in Parlament decit pe usa din dos. Sa ne aducem aminte ca in perioada 2000 - 2004, Partidul Umanist, cum se numea pe atunci, a ajuns in Parlament, tinindu-se de trena PDSR-ului. Mai exact, candidatii PUR s-au strecurat pe listele PDSR, si-asa Voiculescu s-a trezit la guvernare. In septembrie 2003, PUR s-a suparat, si-a luat jucariile si-a plecat, exact in perioada cind PSD-ul incepuse sa scada in sondaje. Din opozitie, trustul de presa al lui Voiculescu a tintit puterea pina la localele din 2004. Atunci, PUR a reusit citeva performante notabile in unele judete, precum Bacau sau Galati. La negocierea pentru posturi de viceprimari, vicepresedinti sau presedinti de consilii judetene, insa, n-a mai contat cine cu cine. Cu alte cuvinte, desi teoretic se aflau in opozitie, filialele judetene umaniste au negociat fiecare cu cine-a vrut, scopul primordial fiind acela de a pune mina pe cit mai multe functii. De ce s-a procedat asa? Pentru ca acesta a fost ordinul primit de la centru. O politica perdanta pina la urma, deoarece accederea in functii importante in judet, intr-o maniera legala dar imorala, nu i-a adus Partidului Umanist mult rivnitul 5% in sondaje, pentru a visa sa intre in Parlament prin propriile forte. Cu toate ca ne aducem aminte cu totii cum Voiculescu "ameninta" ca va ajunge in Legislativ de unul singur. Pina la urma, exact ca-n 2000, umanistii si-au facut loc pe listele PSD, dind la o parte, in unele cazuri, chiar niste pesedisti destoinici. Cazul Danielei Bartos, fost deputat de Braila in doua legislaturi, care a fost inlocuita pe liste de un neica-nimeni de la PUR Bucuresti, este relevant in acest sens. Asadar, exact ca o capusa, si in 2004, PUR a reintrat in Parlament tot pe spatele PSD. Cum de s-a "lipit" Partidul Umanist si a doua oara de marele PSD? Antena 1 si Jurnalul National sa traiasca!
Culmea, cind Nastase a pierdut prezidentialele, Voiculescu a sucit caciula spre Alianta "Dreptate si Adevar", ca apoi, cind s-a pus problema presedintiei Camerei Deputatilor si a Senatului, partidul sau sa voteze din nou alaturi de PSD. Asta nu l-a impiedicat sa urce la guvernare si sa intretina un joc de-a soarecele si pisica atit cu partenerii din coalitie, cit si cu presedintele Traian Basescu, joc sustinut cu sirguinciozitate de puterea mediatica a lui Voiculescu. Pina si cu UDMR s-a luat la trinta partidul umanist, devenit conservator intre timp, ca sa se lipeasca de curentul popular, cu mare influenta atit politica, cit si financiara in spatiul Uniunii Europene, fie vorba intre noi. Si uite-asa s-au scurs cele aproximativ 16 luni de concubinaj intre partidele aflate la guvernare, conservatorii votind in Parlament strict dupa propriul interes, ca si cind nu si-ar fi asumat impreuna cu PNL, PD si UDMR un program de guvernare. In acest context, ultimele mutari sint atit de transparente cu privire la scopul real urmarit, incit ti se face lehamite, mai ceva ca atunci cind vezi la televizor cum dorm de-a binelea parlamentarii romani. Nici n-a picat bine Nastase din virful PSD, ca Voiculescu s-a si ingramadit sa-i faca o vizita. Ca apoi sa calce in picioare protocolul Aliantei, cu ocazia alegerii unui nou presedinte al Camerei Deputatilor. Mai nou, PC asteapta "invitatie" sa iasa de la guvernare. Cu alte cuvinte, conducerea acestui partid nu-i in stare nici macar sa-si asume responsabilitatea unui gest politic pina la capat. Tinind cont de faptul ca peste un an si ceva e foarte posibil sa se organizeze anticipate, Voiculescu intentioneaza, probabil, sa repete figura din perioada 2000 - 2004: sa iasa de la guvernare, sa trimbiteze vrute si nevrute din opozitie, fara sa-si asume nici o raspundere, si daca se mai captuseste si cu niscaiva personalitati de prin PSD, poate poate intra-n Parlament. Vise! Si asta deoarece, sincer, nu cred ca exista un partid mai lipsit de verticalitate decit PC, pe scena politica romaneasca. Si oricit ar incerca Voiculescu sa ascunda gunoiul sub pres, mirosul se simte de la o posta, iar electoratul roman nu-i atit de nesimtit precum vor sa creada politicienii nostri. In plus, cine vrea crestin-democratie veritabila are cu cine vota: PPCD, partidul lui Ciuhandu, primarul Timisoarei, de trei mandate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii