Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paznicii nu mai au voie sa poarte echipament grena

Culoarea unica obligatorie pentru echipamentul personalului de paza a fost eliminata. Astfel, firmele de paza si protectie au posibilitatea de a folosi brand-uri ale firmelor straine cu filiale in Romania. In acest sens, Guvernul a aprobat o hotarire privind stabilirea modelului echipamentului pentru agentii de paza care isi desfasoara activitatea in cadrul societatilor specializate. Potrivit prevederilor anterioare, echipamentul firmelor de paza avea culoarea grena. Dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului, modificarea cadrului legislativ a fost impusa de faptul ca in Romania au inceput sa activeze mari companii internationale in domeniu, care au brand-uri proprii ce includ si uniforma.
Modelul si culoarea echipamentului societatilor de paza se va aproba de catre Politie odata cu Regulamentul de organizare si functionare. Actul normativ mai prevede ca fiecare angajator isi stabileste uniformele de serviciu, de interventie sau protectie, astfel incit acestea sa nu se asemene cu articolele de echipament ale autoritatilor publice, pentru a se evita confuziile. Bluzonul, vesta, bluza de protectie, camasa, sacoul, geaca si alte echipamente similare vor fi inscriptionate vizibil, pe partea din spate, cu denumirea si sigla societatii de paza. Firmele care nu respecta aceasta prevedere se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei. In termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a hotaririi, societatile specializate de paza, care nu si-au echipat personalul cu uniforme, trebuie sa prezinte spre aprobare unitatii de politie competente teritorial, regulamentul de organizare si functionare, completat cu descrierea articolelor de echipament. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 5.000 lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii