Mergi la conţinutul principal

Paznici adormiti si ametiti de alcool

Pentru a verifica modul in care se executa serviciul de paza la unitatile economice din municipiu, asigurate de agenti angajati ai firmelor specializate, oamenii legii le-au facut o vizita neasteptata paznicilor. In noaptea de 15 spre 16 octombrie, politistii din cadrul Compartimentului Sisteme de Paza al Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune preventiva, urmarind modul in care se respecta prevederile Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanei. Astfel, au fost efectuate controale la 20 de societati asigurate cu paza, pentru neregulile constatate, fiind aplicate 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.500 de lei. Ca la fiecare actiune de acest gen, politistii au dat peste agenti de paza care plecasera din post, dormeau, consumau bauturi alcoolice sau se uitau la televizor.
Printre cei depistati se numara Dorin C., care nu se afla in post intre orele 1.30 - 2.00 si Nicolae C., care parasise postul si a fost gasit in incinta unei societati comerciale din apropiere. Alti trei agenti de paza, Andone M., Costica S. si Antonel S. au fost gasiti sub influenta bauturilor alcoolice in timp ce executau serviciul de paza, iar Valeriu V. dormea in post. La o alta societate comerciala, Valentin H. nu a pazit obiectivul incredintat, conform consemnului postului si persoane necunoscute au patruns prin efractie si au sustras o suma de bani. Un alt paznic, Craciun F., a fost gasit efectuindu-si serviciul fara a purta materialele din dotare asupra sa, iar la un depozit de carburanti, agentul de paza Gheorghe N. a fost depistat intr-o incapere privind la televizor, ceea ce il distragea de la efectuarea corespunzatoare a serviciului de paza. "Toti au fost sanctionati contraventional, conform Art. 48 din Legea 333/2003, iar deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii firmelor specializate, prestatoare de servicii de paza, urmind ca la urmatoarea abatere sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza in cauza", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie la Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu