Paznic de vânătoare, braconier în timpul liber pe fondul cinegetic Malu Roşu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Paznic de vânătoare, braconier în timpul liber pe fondul cinegetic Malu Roşu

poliţiştii de la Biroul Arme au desfăşurat o acţiune pe fondul cinegetic şi au auzit focuri de armă • au luat urma trăgătorului şi i-au luat arma deţinută ilegal şi mai multe cartuşe

 

Un paznic de vânătoare a fost lăsat fără armă şi cartuşe, după ce poliţiştii l-au prins în timp ce vâna ilegal, pe fondul cinegetic Malu Roşu. Bărbatul mai era însoţit de un tânăr de 19 ani, care participa şi el la vânătoare.

Depistarea vânătorilor ilegalişti, adică a braconierilor, s-a făcut la data de 24 octombrie, când poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

La ora 20.20, pe fondul cinegetic Malu Roşu s-au auzit două pocnituri, specifice unei arme de vânătoare. La ora 22.30, din zona respectivă s-a pus în mişcare o autoutilitară iar poliţiştii au pornit în urmărire. La volanul acesteia, poliţiştii l-au identificat pe un bărbat de 48 de ani, din satul Pietroiu, comuna Vădeni, paznic de vânătoare al fondului respectiv, care avea în buzunar 3 cartuşe. În autoturism mai era şi un tânăr, din aceeaşi localitate, care ţinea o armă de vânătoare cu ţevi lise, având în buzunarul hainei alte 2 cartuşe. S-au efectuat verificări şi s-a constatat că arma în cauză figurează pe numele conducătorului auto şi că cele două persoane nu deţin nicio autorizaţie de vânătoare valabilă. Aşa că s-a confiscat tot şi s-a întocmit dosar penal. “Arma şi cele 5 cartuşe au fost ridicate de poliţişti, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţie de vânătoare pentru fondul cinegetic respectiv, vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, vânătoarea practicată de persoane cu atribuţiuni de serviciu în domeniul vânătorii şi pe timp de noapte, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro