Mergi la conţinutul principal

Paun Condrut lanseaza "Sapte ani pe mare"

La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", miine, incepind cu ora 10.00, va avea loc o noua lansare de carte, "Sapte ani pe mare", semnata de Paun Condrut. Despre veleitatile scriitoricesti ale epigramistului Paun Condrut vor vorbi prof. univ. dr. Valentin Popa, prof. Vasile Zbarcea si prof. Ioan Munteanu. Intilnirea va fi moderata de scriitorul Constantin Gherghinoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
""Sapte ani pe mare" este un memorial, adica un jurnal literar pe care autorul vrea sa-l ridice la rangul de monument. Memorialul lui Paun Condrut are o particularitate: este scris dupa regulile romanului, cu o actiune bine condusa, desfasurata intr-o unitate de timp minutios stabilita si care are happy-end. Talentul de povestitor al lui Paun Condrut este inegalabil si captivant. Te prinde in mreje mai abitir decit plasa unui pescar autentic. Personajele, de buna seama reale, isi poarta numele. Unele dintre ele, din motive lesne de inteles, sint ascunse de o onomastica burlesca: Spagalache, Caracuda, Alambic, Cormoranul. Cartea lui Paun Condrut ne mai surprinde prin ceva: este strabatuta permanent de un fior religios, bunul Dumnezeu este invocat la tot pasul, iar autorul doarme cu Biblia sub perna", considera epigramistul Mihai Frunza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu