Mergi la conţinutul principal

Patru noi centre pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi înfiinţate la Brăila

este vorba despre trei locuinţe protejate şi un centru de zi • DGASPC Brăila va înfiinţa centrele sociale printr-un proiect finanţat prin Programul de Interes Naţional • valoarea proiectului este de aproape 1 milion de lei

 

Patru noi centre pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi înfiinţate la Brăila. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila a obţinut finanţare pentru proiectul “Niciodată singuri” în cadrul Programului de Interes Naţional (PIN) în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi “Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării aflate în instanţe de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”.

Prin acest proiect, DGASPC Brăila va înfiinţa trei locuinţe protejate şi un centru de zi destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi de pe raza teritorială a judeţului Brăila.

“DGASPC Brăila a depus un proiect în cadrul PIN. Toate DGASPC-urile au fost eligibile, iar noi suntem singura instituţie din ţară care a câştigat un proiect în prima lansare. Este vorba despre înfiiţarea a trei locuinţe protejate şi un centru  prin achiziţionarea de 3 apartamente şi un centru de zi. Prin înfiinţarea centrelor ne propunem să protejăm 18 persoane, câte 6 în fiecare locuinţă, persoane care să aibă şansa integrării socio-profesionale”, a spus Simona Cimpoaie, director DGASPC Brăila.

Pentru înfiinţarea centrului de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi se va renova şi dota un spaţiu aflat în structura organizatorică a Direcţiei.

Proiectul se va desfăşura de la data convenţiei de finanţare nerambursabilă până la data de 30 noiembrie 2018, cel puţin 6 luni fiind destinate serviciilor nou create.

Valoarea totală a proiectului este de 992.951,15 lei, din care contribuţia proprie a DGASPC Brăila - 99.295,12 lei. Contribuţia proprie va fi asigurată din bugetul CJ. Consilierii judeţeni au aprobat în prima şedinţă ordinară de săptămâna aceasta un proiect de hotărâre pentru implementarea proiectului “Niciodată singuri”. 

Proiectul se înscrie în Strategia de dezvoltare a judeţului Brăila pentru perioada 2014-2020, scopul, precum şi obiectivul strategic nr. 6 “Îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice (educaţie, sănătate, servicii sociale), Măsura 1.3. “Dezvoltarea serviciilor sociale primare şi specializate”.

La nivelul Municipiului Brăila există aproximativ 7.000 de persoane adulte cu dizabilităţi, neinstituţionalizate, cu vârste cuprinse între 18 şi 85 ani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro