Astfel, au dat declaraţie în faţa instanţei supreme Lidia Bărbulescu, fost preşedinte al ÎCCJ, precum şi judecătorii de la Secţia Contencios Ioana Iacob, Magdalena Dumitru (în prezent pensionată) şi Nicolae Măniguţiu.
Lidia Bărbulescu a afirmat că îşi menţine în totalitate declaraţia dată la DNA, în timpul urmăririi penale, precizând că despre litigiul dintre firma Pa&Co International şi CNADNR a aflat, la momentul în care era deja în pronunţare pe rolul insstanţei supreme, că este o "cauză monitorizată", iar în calitatea sa de preşedinte al ÎCCJ, a informat-o despre acest lucru pe preşedinta completului care judeca cauza, judecătoarea Joiţa Preda. Bărbulescu a precizat că, la momentul respectiv, nu ştia care sunt părţile din dosar şi că nici nu a interesat-o acest lucru.
La rândul lor, judecătorii Ioana Iacob, Magdalena Dumitru şi Nicolae Măniguţiu au fost audiaţi, vineri, în calitate de martori propuşi de apărătorii fostului preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiu. Cei trei au soluţionat o cerere de preschimbare a termenului în litigiul dintre Pa&Co International şi CNADNR.
Cei trei magistraţi au precizat că fostul judecător Costiniu şi nici vreo altă persoană nu i-a contactat vreodată în legătură cu acest dosar, iar decizia de preschimbare a termenului a fost luată în urma deliberărilor, ambele părţi din dosar fiind de acord.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 21 mai 2010, pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie. Voicu, arestat în martie 2010, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova în 18 iulie, după un an şi patru luni de arest preventiv.
Astfel, potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Fostul preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, în timp ce oamenii de afaceri Costel Căşunea nu şi Marius Locic au fost deferiţi justiţiei pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, respectiv cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.