• la finalul acţiunii de la Târlungeni, din păcate, niciunul nu a rămas în lotul format de Ion Geolgău • însă ei vor fi monitorizaţi în continuare
Tabăra de vară dedicată formării echipei naţionale U15 a României de la Târlungeni a reprezentat ultima etapă a Turneului Speranţelor. În cel de-al doilea an de când departamentul de scouting al FRF condus de Ion Geolgău organizează o acestă selecţie, în faza finală au ajuns 153 de copii eligibili pentru viitoarea naţională.
“La această acţiune de mare amploare au participat 153 de copii eligibili pentru viitoarea echipă naţională U15. În fiecare zi au avut loc patru partide, unde am încercat să-i identificăm pe cei mai buni jucători. În total, la finalul trialului au rămas în atenţia noastră 44 dintre cei 153, iar restul vor fi monitorizaţi şi mai departe de noi. La această acţiune finală pe plan naţional au participat referenţii zonali, Ionel Augustin, membru în Comisia Tehnică a FRF, dar şi Eugen Anghel, antrenor cu portarii la loturile naţionale. Am primit şi vizita lui François Domergue, oficial UEFA specializat în fotbalul juvenil”, a declarat Ion Geolgău.
În prima fază s-au format două grupe: din prima au făcut parte regiunile impare (1,3,5,7) iar din grupa a doua regiunile pare (2,4,6,8). S-au jucat câte trei jocuri de fiecare regiune. La final au fost anunţaţi cei 44 de jucători care rămân în lotul lărgit al naţionalei U15, însă printre aceştia nu se regăseşte niciun jucător din judeţul Brăila. Patru jucători din judeţul Brăila au fost prezenţi la Târlungeni, atacantul Mario Chirpac, din Surdila Greci, doi jucători de la Stars, mijlocaşii centrali Ionuţ Catrina şi Andrei Gherghişan şi fundaşul central Andrei Dobre de la Dacia Unirea.
“Nu ne-am făcut de ruşine deşi niciun copil de la noi nu a fost convocat. Jucătorii au fost testaţi tehnico tactic, iar diferenţa de talie şi-a spus cuvântul. Deocamdată nu ne putem compara cu jucătorii cluburilor din Cluj, Satu Mare, Baia Mare sau Craiova care dispun de condiţii excelente de pregătire. La noi, la Brăila, infrastructura este zero. Singura dată când jucătorii noştri s-au remarcat a fost în faza a treia, în care echipele au fost alcătuite după criteriul înălţimii”, a declarat referentul zonal, Cristea Rusu.
După acţiunea de la Târlungeni, Departamentul de Scouting a desfăşurat la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea o acţiune dedicată juniorilor români care evoluează la cluburi din străinătate, la care au participat 45 de fotbalişti români născuţi începând cu 1 ianuarie 2004.