Mergi la conţinutul principal

Patru elevi din Brăila, campioni la olimpiadele internaţionale, premiaţi de Ministerul Educaţiei

• alături de ei, vor fi recompensaţi cu premii în bani şi profesorii coordonatori şi unităţile de învăţământ • festivitatea are loc astăzi la Palatul Copiilor din Bucureşti

 

Performanţele extraordinare ale elevilor brăileni la olimpiadele internaţionale desfăşurate în anul şcolar 2015-2016 vor fi recompensate de Ministerul Educaţiei cu premii în bani. De asemenea, alături de ei vor fi premiaţi şi profesorii care au contribuit la rezultatele excelente, precum şi unităţile de învăţământ. Din Brăila, patru elevi au reuşit să urce pe podium: Andrei Radu, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “N. Bălcescu”, aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie, prof. Nicoleta Becheanu, Liliana Iacob, Ovidiu Tercu; Alex Tatomir, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “N. Bălcescu”, bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, prof. Cristian Toncea, Nicolae Tatomir; Steluţa Tiuţiu, clasa a IX-a, Liceul Pedagogic “P. D. Perpessicius”, premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Creaţie Literară Rromani, prof. Corina Ceamă; Despina Elefteraki, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir”, premiul III la Olimpiada Internaţională a Elenismului, prof. Evangelos Garopoulus.

Sumele acordate de Ministerul Educaţiei sunt cele aprobate prin HG 536/2016 privind stimularea performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar. În funcţie de tipul competiţiei la care au participat şi de rezultatele obţinute, valoarea premiilor este cuprinsă între 12.550 lei şi 2.550 lei.

Elevii care au reprezentat ţara la nivel mondial vor primi 12.550 lei dacă au câştigat medalia de aur şi punctajul maxim, 9.720 lei pentru premiul I, 8.330 lei pentru premiul II, 5.950 lei pentru premiul III şi 4.065 pentru menţiune. Elevii care au participat la olimpiadele internaţionale desfăşurate la nivel european sau regional vor primi  4.440 lei pentru premiul I, 3.785 lei pentru premiul II, 2.945 lei pentru premiul III şi 2.550 lei pentru menţiune.

Pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi/lor premiaţi. De asemenea, pentru unitatea de învăţământ pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Unităţile şcolare vor folosi stimulentele primite pentru dotări destinate, cu prioritate, disciplinei/disciplinelor corespunzătoare obţinerii performanţei şcolare.

Festivitatea de premiere are loc astăzi la Palatul Copiilor din Bucureşti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro