Skip to main content

Patru dosare penale pentru Antonel Colceag

Fostul adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, comisarul (r) Antonel Colceag - actual angajat al Politiei Comunitare -, s-a mai ales cu doua dosare penale, ambele aflindu-se la ora actuala in lucru la fostii subalterni. Potrivit conducerii Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, luna trecuta, s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Colceag pentru savirsirea infractiunii de santaj (art. 194 Cod Penal). Totodata, acesta este anchetat si pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri (art. 242 Cod Penal), cauza fiind trimisa procurorilor braileni pe data de 12 februarie 2006, de conducerea Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati. Fostul "numarul doi" al IPJ Braila a fost trimis in judecata anul trecut, in doar doua saptamini, in doua dosare penale: dosarul "Ancheta", in care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, si dosarul DIICOT, pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale (Legea 51/ 1991).

In mai putin de un an, Colceag s-a pomenit cu patru dosare penale

Potrivit prim-procurorului Fanel Mihalcea, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, pe data de 24 noiembrie 2006, comisarul Catalin Chivu, inspectorul sef al IPJ, a formulat plingere penala impotriva comisarului sef (r) Antonel Colceag, solicitind efectuarea de cercetari impotriva acestuia, sub aspectul savirsirii infractiunii de santaj. "Cu acest prilej, comisarul Chivu a precizat ca era obligatia DIICOT - Serviciul Teritorial Galati, care a efectuat cercetari impotriva lui Antonel Colceag pentru infractiunea la Legea Sigurantei Nationale, sa efectueze cercetari si sub aspectul savirsirii de catre acesta a santajului, intrucit din actele dosarului DIICOT rezultasera probe de comitere a acestei fapte penale, pentru care procurorul se poate sesiza din oficiu", ne-a declarat prim procurorul Mihalcea. Cert este ca plingerea comisarului Chivu a fost trimisa spre solutionare Parchetului de pe linga Judecatoria Braila. Pe data de 5 ianuarie 2007, s-a inceput oficial urmarirea penala impotriva lui Antonel Colceag, pentru comiterea infractiunii de santaj. La ora actuala, dosarul se afla in lucru la IPJ Braila, urmind ca, dupa administrarea probelor (in acuzare, dar si in aparare), procurorul care supravegheaza ancheta sa dispuna trimiterea in judecata sau scoaterea de sub urmarire penala (SUP). Cauza se refera la incercarea - esuata ce-i drept - de discreditare a inspectorului sef, anul trecut, de catre comisarul sef Colceag, prin intermediul documentelor inminate unui ziarist de la "Obiectiv", acte cu caracter secret ce fusesera intocmite de Chivu pe cind lucra la Biroul AEST. Ziaristul trebuia sa publice respectivele documente, ceea ce nu s-a petrecut. Demersul ar fi trebuit sa-l determine pe Catalin Chivu sa demisioneze din functie, pe motiv ca ar fi comis "abuzuri".
Comisarul sef (r) Antonel Colceag s-a mai pricopsit cu un dosar penal, de data aceasta pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri (art. 242 Cod Penal). Potrivit prim procurorului Fanel Mihalcea, pe 12 februarie 2007, Parchetul de pe linga Curtea de Apel Galati a emis ordonanta de declinare a competentei in dosarul 317/P/2006 privindu-l pe Colceag Antonel, cercetat sub aspectul savirsirii infractiunii de sustragere sau distrugere de inscrisuri in forma continuata. Cauza a fost trimisa Parchetului Braila. "In anul 2006, Antonel Colceag a fost cercetat in dosarul 6/D/P/2006 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galati, pentru atentat la Siguranta Statului (art. 19 din Legea 51/ 1991). Pe parcursul derularii cercetarilor in acest dosar, pe data de 6 martie 2006, organele de urmarire penala au efectuat o perchezitie la domiciliul lui Colceag si o alta la biroul acestuia, de la Politia Comunitara Braila. Cu acesta ocazie, au fost descoperite documente ce fusesera scoase din IPJ in mod ilegal. Fapta face obiectul dosarului aflat in prezent la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila", a precizat prim procurorul Fanel Mihalcea.
Reamintim ca fostul adjunct al IPJ Braila a fost trimis in judecata in dosarul "Ancheta", la sfirsitul lunii octombrie 2006, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit acuzarii, Colceag a falsificat trei procese-verbale cu scopul de a modifica in favoarea sa statutul Fundatiei "Ancheta", infiintata in anul 1994 de regretatul gl. mr. (r) Grigore Constantinescu. Totodata, comisarul sef Colceag a fost deferit justitiei pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale (in noiembrie anul trecut), alaturi de comisarul Costica Gorgan. Potrivit procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galati, cei doi inculpati au sustras de la IPJ documente clasificate cu numele unor informatori, pentru discreditarea comisarului Catalin Chivu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu