Mergi la conţinutul principal

Patru culturişti de la Atlas Brăila şi-au asigurat biletele pentru finale

• sportivii sunt pregătiţi de Vasile Crăciun, primul campion european din istoria culturismului românesc

 

Primul club de culturism înfiinţat în Brăila, CS Atlas, unde preşedinte şi antrenor este tot primul campion european al României, Vasile Crăciun, continuă să producă sportivi de performanţă.

La etapa de zonă a Campionatului Naţional de Culturism care a avut loc la Focşani, clubul brăilean a participat cu patru sportivi şi a obţinut două locuri întâi şi două locuri doi. Dar lucrul cel mai important este acela că ambii culturişti care au câştigat faza de zonă sunt şi elevi cu rezultate bune la învăţătură, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, Cristina Andreea Anghelaş şi Alexandru Antonio Velcovici.

La primul concurs oficial din scurta sa carieră de aproape un an de zile, Cristina Andreea Anghelaş s-a impus la senioare, la secţiunea  woman physique. Sportiva de 17 ani şi-a propus acum drept obiectiv medalia de aur şi calificarea la Campionatul Mondial. “Am venit la acest club din dorinţa de a face mişcare şi pentru a mai da jos kilogramele în plus, dar treptat am trecut la grupa de performanţă, astfel că a venit şi prima realizare, dar cu siguranţă că nu mă voi opri aici, veau medalia de aur şi participarea la competiţiile internaţionale”, a spus Anghelaş. Aceeaşi performanţă, dar la culturism, categoria plus 70 kg a obţinut-o la Focşani şi Alexandru Antonio Velcovici, sportiv de asemenea de 17 ani. Velcovici practică acest sport de doi ani şi jumătate dar este tot la prima participare într-o competiţie oficială la nivel naţional. “Acest rezultat m-a impulsionat, cred că pot să sper la o medalie, poate la cea mai valoroasă, în finalele din toamnă, dar va trebui să muncesc mai mult şi o să fac acest lucru”, a menţionat Velcovici.

Valentin Daniel Mazâlu, la culturism, categoria plus 80 kg, care practică acest sport de un an şi trei luni şi Angelica Simona Munteanu, la woman physique s-au clasat pe locul al doilea la faza de zonă, având şanse mari la medalii în finalele din acest an.

“A fost un concurs reuşit, toţi sportivii brăileni s-au calificat pentru finale. Mai sunt câteva luni până la competiţia finală unde se vor acorda medaliile din 2019, o perioadă care, dacă va fi folosită cum trebuie, poate să le aducă celor patru medaliiile cele mai preţioase”, ne-a declarat Vasile Crăciun, preşedintele clubului Atlas Brăila.   

Vasile Crăciun nu a renunţat la activitatea competiţională, acesta se pregăteşte pentru a cuceri un nou titlu naţional la masters şi de asemenea pentru Campionatul Mondial. Competiţia mondială este singura la care cel mai longeviv culturist român nu a cucerit încă o medalie, acesta având doar clasări în imediata apropiere a podiumului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro