Acestia mai explica si ca "odata cu somatia ne-a fost trimis de catre Dragos Mihai si un proces-verbal din care rezulta ca terenul din str. Citadelei nr. 28 este liber de constructii, ca a fost masurat, pichetat si predat de catre o comisie a serviciului tehnic din Primarie. O minciuna gogonata, terenul fiind si in prezent la fel ca in urma cu 30 de ani". Cei patru braileni, considerindu-se profund nedreptatiti, s-au adesat cu plingere primarului, cerind in baza Legii 554/2004, a contenciosului administrativ art. 7, alin 1-4, revocarea HCLM prin care terenul ocupat de garajele lor de atita timp a fost atribuit in baza Legii 15. Nefiind multumiti de raspunsul primit, acestia au decis sa se adreseze cu o contestatie Tribunalului Judetean Braila, avind in acest moment pe rol dosarul nr. 4702/2005. Indignarea celor trei este cu atit mai mare cu cit au mai primit o somatie din partea celui care este in acest moment in posesia terenului, si la data de 28.12.2005, prin executor judecatoresc, prin care li se cere sa elibereze terenul, "fara a tine cont ca in acest sens justitia trebuie sa hotarasca". Totodata, unul dintre reclamanti, Vasilica Rebegea, ne-a declarat ca, desi au fost chemati la Primarie pentru a li se atribui un alt loc pentru amplasarea garajelor, nu au primit nici un teren.
"Trebuiau sa fie constienti ca nu va fi terenul acela al lor pentru totdeauna"
In ceea ce priveste punctul de vedere al reprezentantilor municipalitatii fata de acest caz, Marian Buricea, referent de specialitate in cadrul Primariei Municipiului, ne-a explicat: "Pentru acel teren a fost o solicitare, asa cum avem si pentru alte zeci de terenuri. Noi avem obligatia legala sa primim toate cererile si sa le verificam. Dragos Mihai a facut cerere la o firma specializata care a facut, in prezenta mea, masuratorile tehnice si cele cadastrale, asa cum se procedeaza in astfel de cazuri. In urma tuturor verificarilor facute s-a dat curs cererii, a fost introdusa in sedinta de CLM unde a fost si aprobata. Noi, departamentul tehnic care sintem acuzati, ne-am facut treaba conform legii, dar nu noi aprobam cererile, ci CLM. Daca era ceva in neregula banuiesc ca nu se mai aproba". Intrebat cum explica faptul ca, desi in raportul tehnic scrie ca terenul de pe Citadelei nr. 28 este liber de orice constructii, garajele sint bine zidite acolo chiar si acum, Buricea ne-a precizat ca, in contextul in care garejele sint clasificate drept constructii provizorii, atunci se presupune ca in orice clipa ele pot fi mutate de pe terenul pe care sint amplasate: "Acele garaje nu au caracter de constructie permanenta, deci nu au statut juridic. Pina la urma, daca ne gindim bine, ei ar fi trebuit amendati ca practic au zidit garajele acolo. Trebuiau sa fie constienti ca nu va fi terenul acela al lor pentru totdeauna. Contractele au fost reziliate in mod legal, in momentul in care cineva a solicitat terenul in baza Legii 15. Este simplu. Iar ei trebuie sa elibereze terenul". Acesta ne-a mai explicat ca aceeasi procedura de reziliere a contractelor se aplica si in cazul concesiunilor si pe terenuri mult mai mari: "Daca pe un teren sint constructii provizorii, care nu aduc bani Primariei, si daca s-a gasit o utilizare mult mai profitabila pentru el, atunci se procedeaza asa. Asa s-a procedat si in cazul Laminorul, si acolo era vorba de mult mai mult teren". Buricea a mai adaugat ca personal a vorbit cu cei care au avut inchiriat terenul din Citadelei, dar ca numai unul singur a acceptat o noua locatie pentru amplasarea garajului, ceilalti refuzind: "Noi le-am oferit si alte posibilitati, dar au refuzat. Cum pot spune ca nu le-am acordat alt teren? Dar pina la urma ei nu sint singurii in situatia asta, pentru ca jumatate din terenurile solicitate in baza Legii 15 sint la fel. Oamenii merg pe strada, vad un teren cu garaje sau unul cu buruieni si gunoi si intreaba al cui e. Cind afla ca el al Primariei, vin si il solicita, iar noi trebuie sa dam curs solicitarii lor. Din cauza centurii municipiului, noi sintem limitati si nu avem cum sa dam teren in afara orasului. Asa ca trebuie sa folosim pentru locuinte toate spatiile ramase libere din muncipiu, iar terenurile inchiriate de ani de zile de la Primarie pe sume modice se incadreaza aici. Pina la urma e mai important un garaj decit o locuinta pentru un tinar?".
In ceea ce priveste banii pe chirie platiti pina la sfirsitul anului de catre cei patru, directorul Directiei de Finante din cadrul Primariei Braila, Stoica Anghelescu, ne-a declarat ca in situatii de acest gen se ramburseaza banii sau, la solicitare, pot fi folositi pentru plata unor taxe si impozite. Acesta a mai adaugat ca, si din punctul de vedere al directiei pe care o conduce, atit rezilierea, cit si atribuirea au fost facute in mod legal.
Urmeaza ca litigiul sa fie rezolvat in instanta.