Patru braconieri prinși în flagrant, în aria protejată a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Patru braconieri prinși în flagrant, în aria protejată a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei

Jandarmeria Brăila informează că patru bărbați au fost depistați în timp ce se aflau la pescuit, într-o arie protejată și în plină perioadă de prohibiție, joi dimineață, în zona localității Tufești. Asta în timp ce jandarmii brăileni, în colaborare cu lucrători ai Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva – Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A., au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.

”Deși au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, patru persoane nu păreau să țină cont de aceste prevederi legale. Primii trei bărbați depistați, cu vârste cuprinse între 39 și 42 de ani, se aflau într-o barcă din lemn căreia îi atașaseră un motor, în insula Orbu în dreptul cantonului Vădoaia. La momentul surprinderii, aceștia aveau într-un sac din rafie cantitatea de 12,6 kilograme pește din specia crap, precum și o plasă multifilament cu lungimea de 20 de metri. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 62 de ani, pescuia tot dintr-o barcă din lemn cu motor atașat, cu ajutorul unei unelte tip vârșă cu lungimea de 5 metri și diametrul cercului de 1 metru. La momentul depistării, acesta avea în barcă 12 kilograme de pește din specia crap. Jandarmii au ridicat în vederea confiscării cele două bărci din lemn cu motoare atașate, cantitatea totală de 24,6 kilograme de pește din specia crap, o plasă multifilament și unealta tip vârșă. Cercetările vor fi continuate de polițiștii brăileni”, a transmis Jandarmeria, prin intermediul unui comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro