Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronul discotecii din satul Latinu, judecat pentru incalcarea dreptului de autor si folosire de produse pirat

Procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus trimiterea in judecata a administratorului SC "Liliac Impex" SRL Braila, Mitica I., de 56 de ani, acuzat ca a folosit programe de calculator si inregistrari sonore in scop comercial, fara consimtamintul titularilor drepturilor de autor. Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM), Uniunea Producatorilor de Fonograme (UPFR), Romanian Organisation Against Copyright Theft (Ro-ACT) si Microsoft Corporation solicita in total despagubiri civile de 11.322,57 lei.
Potrivit dosarului penal inaintat instantei de judecata, la data de 21 ianuarie 2006, politisti din cadrul IPJ Braila, impreuna cu un reprezentant al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR-ADA), au efectuat un control la discoteca din satul Latinu, comuna Maxineni, apartinind SC "Liliac Impex" SRL Braila, pe linia respectarii drepturilor de autor, conform Legii nr. 8/1996, cu modificari. Societatea patronata de Mitica I. inchiriase spatiul de la Coop Consum Maxineni, in septembrie 2005. La data controlului, programul discotecii era asigurat prin intermediul unui calculator IBM si a unui numar de 60 de CD-uri care nu prezentau elemente de identificare specifice produselor originale. Oamenii legii au constatat ca pe calculatorul din discoteca erau instalate mai multe programe soft pentru care invinuitul nu avea autorizatie (Windows XP Prof, Windows XP, Windows 98 SE, Office XP, Office 97). Totodata, au fost identificate opere audiovizuale ce fac obiectul Legii 8/1996, precum si CD-uri pirat (din cele 60 de CD-uri, 55 erau produse pirat).
Patronul discotecii s-a declarat in mod constant nevinovat, afirmind ba ca ar fi deschis localul de numai citeva zile, ba ca acel calculator nu-i apartinea, ba ca nu cunostea ce contine hard-disk-ul si ca, de fapt, asigura programul ambiental cu un casetofon adus de acasa. Oamenii legii nu au luat in considerare aceste afirmatii, considerindu-le "nesincere". Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii