Mergi la conţinutul principal

Patronii teraselor de pe Faleză, lăsaţi fără autorizaţie şi evacuaţi dacă fac grătare după ora 18.00

• sancţiunea, promisă şi anunţată de către primarul Dragomir încă de acum câteva zile, a devenit oficială prin modificarea, în şedinţă CLM de îndată, a regulamentului de închiriere a bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului • şedinţa a fost convocată pentru vineri, la ora 13.00, iar propunerea de modificare a obţinut votul unanim al consilierilor • viceprimarul Alexandru Jantea susţine că agenţii economici vizaţi au fost deja informaţi despre aceste sancţiuni

 

Fără fum de la grătare pe Faleza Dunării, după ora 18.00, pe timpul Zilelor Brăilei şi a altor evenimente culturale de peste an! Proprietarii teraselor care nu respectă decizia riscă să fie evacuaţi şi să rămână fără autorizaţie de funcţionare. Consilierii locali s-au întâlnit de urgenţă vineri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, şi au aprobat, printre altele, completarea Capitolului V din “Regulamentul de închiriere a bunurilor ce aparţin domeniului public al Municipiului Brăila”. În noua variantă, capitolul V va avea următorul cuprins: “(1)Tuturor agenţilor economici care ocupă amplasamentele, indiferent de forma de proprietate şi de modul de deţinere (permise, contracte de închiriere, dispoziţii etc.) le este interzis să desfăşoare activităţi generatoare de fum (tip grătar alimentat cu combustibil solid), în zilele şi orele în care se desfăşoară activităţi ale Primăriei Municipiului Brăila, stabilite prin Programul cultural, cât şi în cap. I pct. 1.3.2, poz. 6 din Regulamentul aprobat prin H.C.L.M. Nr 245/2017 sau prin Dispoziţie a Primarului Municipiului Brăila. (2) Nerespectarea prevederilor alin. 1 se sancţionează cu retragerea autorizaţiei de funcţionare şi eliberarea în regim de urgenţă a amplasamentului ce aparţine domeniului public al municipiului Brăila”.

Astfel, municipalitatea şi-a creat cadru legal pentru a evacua de pe Faleză terasele care nu respectă regula “fără fum de grătare după ora 18.00”.

Întrucât şedinţa de îndată a CLM a avut loc la ora 13.00, iar modificarea regulamentului a intrat deja în vigoare, odată cu votarea proiectului, l-am întrebat pe viceprimarul Alexandru Jantea dacă municipalitatea are timpul necesar la dispoziţie să-i informeze pe agenţii economici despre noile sancţiuni adoptate. Acesta ne-a explicat că a existat o întâlnire a patronilor de terase amplasate pe Faleză cu primarul Marian Dragomir, la începutul acestei săptămâni, ocazie cu care li s-a pus în vedere această schimbare a regulilor “jocului”. “Luni, au fost invitaţi toţi comercianţii care desfăşoară activitate economică pe Faleza Municipiului Brăila pentru a participa la o discuţie cu domnul primar în care au fost informaţi cu privire la faptul că în zilele prevăzute în calendarul cultural al Municipiului Brăila, cât şi în zilele prevăzute în regulamentul de închiriere, într-un anumit interval orar, au obligativitatea de a nu desfăşura activitate alimentară ce generează fum, în aşa fel încât să nu disturbe cetăţenii şi spectacolul care are loc pe Faleză. Motiv pentru care în şedinţa CLM din data de 11.08.2017 consilierii locali au votat în unanimitate modificarea «Regulamentului de închiriere a bunurilor ce aparţin domeniului public al Municipiului Brăila», prin care se vor aplica sancţiuni cu privire la nerespectarea regulamentului. Le vor fi retrase autorizaţiile de funcţionare şi vor fi evacuaţi de urgenţă agenţii economici care încalcă regulamentul”, ne-a declarat Alexandrul Jantea, viceprimarul municipiului.

 

Alte proiecte adoptate în şedinţa de îndată a Consiliului Local Municipal de vineri

Aşa cum am menţionat anterior, vineri a avut loc o şedinţă de îndată a CLM. Au fost prezenţi 22 de consilieri din totalul de 27, cinci au lipsind motivat. Pe ordinea de zi s-au aflat proiectele: “Exercitarea dreptului de preempţiune al Municipiului Brăila asupra imobilului situat în Brăila, Calea Galaţi nr.2” (părculeţul din spatele Muzeului din Centrul Vechi al municipiului – n.r); aprobarea acordării unei sume de bani necesare reparaţiilor sălii de sport a Şcolii Gimnaziale Nedelcu Chercea – care a fost distrusă în urma unui incendiu; darea în folosinţă gratuită a unui teren din domeniul privat al municipiului către Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” pentru extinderea activităţii; aprobarea unui proiect precum şi bugetul acestuia de 200.000 euro pentru cumpărarea unei ambarcaţiuni în scopul organizării excursiilor turistice în zona pescărească a judeţului Brăila; aprobarea “Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Brăila 2016-2030 şi a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brăila 2016-2023”.

Toate cele şase proiecte au fost aprobate de consilieri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro