Administratorii Clubului "Rebel", situat pe B-dul Alexandru Ioan Cuza, se plâng că, din momentul când au deschis acest local, cineva vrea să îi înlăture de pe piaţă. Ei susţin că nenumăratele reclamaţii la Poliţie şi piedicile privind obţinerea autorizaţiei de funcţionare vin din partea concurenţei, care, prin intermediul unor anumite persoane, încearcă să îi intimideze pentru a renunţa la afacere. Patronii clubului mai spun că nici acuzaţiile vizavi de funcţionarea defectuoasă a sistemului de supraveghere video nu sunt fondate, acesta fiind instalat şi verificat permanent de o firmă specializată. În ceea ce priveşte scandalurile care s-au produs în "Rebel", administratorii spun că nu întotdeauna altercaţiile au avut loc în club, ci în afara acestuia. Mai mult, ne-au declarat că au fost cazuri în care chiar ei au solicitat intervenţia poliţiştilor, însă, în final, tot ei au şi încasat amenzile.
O firmă specializată se ocupă de sistemul video
Legat de sistemul de supraveghere video, despre care s-a spus că ar funcţiona defectuos, administratorii clubului, Marcelica şi Gabriel Mihalea, precizează că acesta este funcţional, mai ales că de el se ocupă o firmă specializată. Ei ne-au informat că, încă de la deschiderea clubului, au fost amplasate 4 camere video în toate încăperile, iar acestea sunt verificate periodic de firma "Novatehnic". De setări se ocupă numai reprezentanţii firmei şi, în plus, niciunul dintre angajaţi nu are acces în camera unde se află sistemul DVR, aceasta fiind ţinută sub cheie.
Patronii au recunoscut însă că, în seara de 9 spre 10 ianuarie, când s-a produs presupusul scandal în "Rebel", sistemul video a funcţionat până la miezul nopţii, însă vina nu le-a aparţinut lor, ci firmei care a setat greşit aparatul. "Avem camere de luat vederi, scrie clar «Obiectiv protejat de SC Novatehnic SRL». Este un sistem de supraveghere video, camera unde se află DVR-ul care înregistrează este închisă. De unde să ştiu eu că nu a înregistrat, cei de la firmă fac setările, eu nu ştiu să umblu la aceste aparate", a spus Marcelica Mihalea. Patronii clubului au mai relatat un incident de anul trecut când, în urma unui scandal, poliţia a luat înregistrările video şi ulterior a spus că nu s-a înregistrat nimic.
Administratorii susţin că imaginile au fost şterse de anumite persoane, tocmai pentru a-i scoate pe ei vinovaţi. În plus, afirmă ei, la momentul respectiv, firma care se ocupă de sistemul de supraveghere video, i-a asigurat că nu a fost vorba despre nicio defecţiune, iar camerele au funcţionat fără probleme. "De Paşti a fost un incident şi poliţiştii au venit să îmi ia aparatul. Ei nu aveau dreptul, aparatul este proprietatea mea, trebuia să vină cu specialist aici, în prezenţa mea să scoată imaginile de care aveau nevoie. Am primit amendă pentru faptul că cică nu ar fi funcţionat. Mi-a luat aparatul şi au spus că nu s-a înregistrat nimic pe el. Nu avea cum să se întâmple aşa ceva, firma mi-a spus că aparatul a funcţionat. Am dat pe camere 63 de milioane. Sistemul video este setat să funcţioneze non-stop, firma specializată se ocupă de asta", a adăugat Gabriel Mihalea.
Administratorii clubului spun că şi reclamaţiile de la vecini, făcute la Poliţie şi Primărie, care susţin că ar fi deranjaţi de muzica dată la intensitate prea mare, sunt nefondate. În opinia lor, acest lucru nu este posibil, întrucât camerele sunt antifonate şi, în plus, în jur mai sunt alte încăperi şi clădiri, vecinii fiind la distanţă destul de mare. "Încăperea este antifonată, nu are cum să deranjeze, aici suntem efectiv sub pământ. Uşa de la interior, cea de termopan este pusă tocmai ca atunci când se deschide uşa afară să nu se audă zgomot. După ce se termină clădirea, este curtea liceului sanitar, este foarte bine închis aici. Nici blocurile nu au cum să fie deranjate. Spune că reclamaţiile vin de la vecinii de peste drum. Nu are cum", sunt siguri administratorii.
"Poliţia cerea insistent să nu ni se elibereze autorizaţie de funcţionare"
După ce anul trecut nu au reuşit să obţină autorizaţia de funcţionare, la începutul acestui an administratorii Clubului "Rebel" au depus din nou documentaţia. Ei susţin însă că Primăria îi tot amână, spunându-le că primesc tot felul de adrese cu reclamaţii de la Poliţie, însă nimeni nu le prezintă o copie a acelor adrese şi nu le spune concret ce au de făcut. Un motiv, spun patronii, ar fi cel că nu aveau angajaţi agenţi de pază, însă, după ce au angajat personal propriu calificat, li s-a spus că acesta nu este autorizat de Poliţie. Patronii susţin că au ajuns la disperare, fiind convinşi că deranjează pe cineva. "Noi nu am primit autorizaţia. Dar am vrea să ne spună care este motivul pentru care nu ne eliberează autorizaţia. La început nu am avut agent de pază, nu am ştiut că trebuie şi agenţi în condiţiile în care aveam sistem de supraveghere video.
Ulterior, când ne-au făcut sesizări şi observaţii, ne-am conformat. Avem angajaţi doi băieţi, sunt calificaţi ca agenţi de pază, au urmat cursuri, însă nu sunt angajaţi la firmă de pază, probabil că asta i-a şi deranjat. Avem asigurată paza cu personal propriu, calificat în meseria de agent de pază, aşa spune legea. Scrie pe certificatul de absolvire agent pază, doar nu am angajat un agricultor în această funcţie. Se vede clar că cineva nu ne înghite, eu am dus actele astea şi tot nu e bine?!", a spus Marcelica Mihalea. Aceasta a precizat că pe cei doi tineri i-a angajat ca agenţi de pază de la începutul acestui an, asta după ce a fost informată că trebuie să aibă şi personal de pază. Totuşi, spune ea, nimeni nu i-a adus la cunoştinţă că aceşti agenţi trebuie înregistraţi şi la Poliţie. "Eu am considerat că e normal şi legal, dar dacă la lege mai scrie şi altceva, că mai trebuie înregistraţi şi la poliţie, de unde să ştiu asta!? Acum, ca să scap de aceste suspiciuni, o să îmi angajez firmă de pază", a mai adăugat administratorul clubului.
O altă nemulţumire a patronilor de la "Rebel" este legată de numărul mare de controale pe care le-au tot avut din momentul când s-a deschis locaţia, în februarie 2010. Ei spun că iniţial nu au reuşit obţinerea autorizaţiei întrucât, când au depus actele la Primărie, li s-a cerut să plătească înainte o sumă de bani, peste 20 de milioane de lei. Însă, pentru că veneau după un faliment, nu au avut aceşti bani şi au solicitat plata eşalonat a sumei respective, în decursul unei luni, însă reprezentanţii Primăriei nu au fost de acord cu acest lucru, ceea ce a atras o avalanşă de controale. "Poliţia făcea reclamaţii la Primărie şi le cerea insistent să nu ni se elibereze autorizaţie de funcţionare, iar primăria de fiecare dată ne amenda că nu avem autorizaţie. La început am solicitat să plătim eşalonat, am cerut să ne dea posibilitatea de a plăti câte 5 milioane în decurs de o lună, aveam de dat 20 şi ceva, şi ne-a spus că nu se poate, că sunt legi interioare. De ce să nu o bombardăm noi pe aia că nu are autorizaţie!? Doar nu cerusem termen jumătate de an! La primărie ne spunea că a trimis adrese poliţia, tot timpul la adresele poliţiei acţiona primăria, mereu ne-a spus asta, dar nu am primit nimic scris, sunt toate secrete. Să ne dea şi nouă să vedem care sunt motivele pentru care poliţia cere suspendarea de autorizaţie! Probabil deranjăm pe cineva. De la Primărie îmi zice să mă duc eu la Poliţie să cer adresa, de la Poliţie îmi zice că nu a făcut nicio adresă, se joacă cu nervii noştri", a mai spus administratorul clubului. Acesta a mai adăugat că, de câte ori a fost la Poliţie, nimeni nu a vrut să discute concret şi să îi spună ce trebuie să facă pentru a fi în legalitate. "Am fost la Poliţie, însă de câte ori ne ducem nimeni nu vrea să discute concret, dânşii spun doar că trebuie să ne punem în legalitate. Am solicitat de fiecare dată să mi se spună ce trebuie să fac, ce acte să atestez, să îmi dea un termen pentru a mă pune în legalitate", au mai adaugat patronii.
Ei sunt convinşi că cineva vrea să îi elimine de pe piaţă şi de aceea li se pun atât de multe piedici în activitatea pe care o desfăşoară. "Bănuiesc că cineva de la poliţie, mic nu mare, creează o psihoză vizavi de acest subiect, bineînţeles fiind partener sau prieten cu o persoană concurentă mie. Aşa bănuiesc eu, într-un mod simplu şi fără să arăt cu degetul, că nu ştiu pe cine să arăt. Sunt persoane interesate în a-mi îngreuna funcţionarea şi activitatea, în a mă da jos de pe harta Brăilei", este aproape convinsă Marcelica Mihalea.
Scandalurile din club au fost doar "un abur"
Patronii de la "Rebel" mai spun că evenimentele care s-au întâmplat în club au fost doar "un abur, o spumă, nimic concret". Marcelica Mihalea a precizat că ultimul incident, din noaptea de 9 spre 10 ianuarie, nici măcar nu s-a întâmplat în incinta locului de distracţie. Ea spune că victima, Iulian B. (31 de ani), a fost într-adevăr în club, însă apoi a plecat la o altă petrecere, unde, probabil, a fost agresat: "La ultimul incident, cum spun ei, în noaptea de 9 spre 10, eu am înregistrările până la ora 12 noaptea, era doar o masă, nu era nimeni altcineva în sală. Au stat liniştiţi, au dansat, eu mă simţeam rău şi am plecat acasă. Pe la 4 m-am trezit şi i-am spus soţului să mergem la spital, să văd care este problema. Am intrat la urgenţe şi l-am găsit pe tânăr cu câteva bandaje pe faţă, era şi soţia lui. M-am dus să îl întreb ce s-a întâmplat, m-am gândit că a fost ceva la mine la bar. În urmă cu 5 ore îl lăsasem în bar la mine, da' nu avea cine să-l bată, că nu mai era nimeni. El mi-a zis că a căzut pe gheaţă, apoi că e ceva între ei, băieţii. Am dat telefon la club, am întrebat dacă s-a întâmplat ceva, am aflat că el a plecat la o petrecere, s-a întors, cei care l-au bătut nu erau aici. Incidentul nu s-a petrecut aici, nici el nu a declarat asta. Între timp a venit şi un agent de poliţie la club şi era linişte, nu era nimic spart, se vedea clar că nu a fost vreo altercaţie. Ei fără să aibă aceste dovezi au spus că scandalul a fost în bar".
În ceea ce priveşte razia poliţiştilor care au spus că s-au găsit droguri în clubul "Rebel", administratorul susţine că poliţiştii au intrat în forţă şi au mers direct la masa unde se aflau câteva pliculeţe, despre care au spus că sunt droguri. "Trebuia să îmi argumenteze că alea, într-adevăr, sunt etnobotanice, trebuia să văd şi eu o analiză de laborator care să îmi dovedească că acelea sunt droguri, eu de unde să ştiu? Au intrat, au luat un buletin de la un băiat, s-au dus direct la masa aia şi au constatat că am avut droguri în sală. Sigur au avut om care i-a chemat. Eu nu autorizez vânzarea acestor produse, ei le cumpără de la anumite centre din oraş, nu de la mine", a mai spus patroana. Aceasta s-a mai plâns că, în unele situaţii, chiar ea a chemat Poliţia, însă a primit amendă pentru că a solicitat prea des intervenţia oamenilor legii.