Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronatul operatorilor de taxi organizeaza miting si mars de protest

Conducerea locala a Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT) a anuntat ca, in cursul zilei de miine, va organiza un miting urmat de un mars la care sint asteptati sa participe nu mai putin de 250 de taximetristi braileni. De altfel, aceleasi actiuni de protest au anuntat si conducerile celorlalte structuri teritoriale ale organizatiei din intreaga tara. "Motivul acestei miscari la nivel national este contestarea Legii nr. 92/2007, Legea Transportului Public Local, potrivit careia accesul operatorilor taxi si taximetristilor independenti la activitatea de taximetrie se va face incepind cu 1 ianuarie 2008 doar prin atribuirea prin licitatie a unui contract de gestiune delegata. Asta in conditiile in care noi avem autorizatii valabile pina in 2010, ceea ce, in contextul noii legi, inseamna o reducere abuziva a duratei de valabilitate. In plus, actul normativ in discutie permite primariilor sa-si faca societati proprii carora contractele de gestiune si implicit accesul la activitatea de taximetrie li se vor atribui direct ori delegat fara licitatie", ne-a declarat presedintele structurii locale a ANPOTRT, Androne Mogos, subliniind ca rezultatul aplicarii noii legi este acela ca operatorii taxi, soferii angajati si taximetristii independenti vor ramine fara locuri de munca. De asemenea, sursa citata a explicat ca programul actiunilor de protest prevede ca miercuri, 16 mai, protestatarii sa se intilneasca in fata Salii Polivalente, de unde vor pleca in mars pe traseul Bariera Calarasilor, Calea Calarasilor si Piata Traian. In plus, taximetristii se vor opri in fata Palatului Administrativ timp de 15 minute pentru a depune un protest scris autoritatilor locale. "Problema este ca desi noi am depus, in urma cu o saptamina, la Primarie cererea de autorizare a actiunii de protest, pina acum nu am primit nici un raspuns, lucru care ne nemultumeste foarte tare", a mai spus Mogos.
De mentionat este ca nu toti taximetristii din Braila vor participa la acest protest, cunoscut fiind faptul ca structura locala a Camerei Taximetristilor a anuntat ca nu considera oportuna declansarea unor miscari de protest, unul dintre motive fiind acela ca in cazul licentelor de transport s-a perceput in mod eronat ca, din ianuarie 2008, acestea vor fi scoase la licitatie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii