Mergi la conţinutul principal
Pagube de peste jumătate de miliard de lei vechi

Patron de la TUG CENTER, judecat pentru înşelăciune

• Nicolae Velicu, fostul administrator al SC “Nivet Com Serv” SRL, este acuzat că a păgubit patru firme cu peste 56.000 lei • în urmă cu cinci ani, Velicu a emis şase file cec în mod nelegal, cu date nereale, în condiţiile în care firma sa avea conturile goale şi se afla în procedură de faliment

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Nicolae Velicu, în vârstă de 54 de ani, afacerist brăilean cercetat sub două capete de acuzare: înşelăciune şi emitere de cecuri având dată falsă sau căruia îi lipsesc elementele obligatorii (art. 244 Cod penal şi Legea nr. 59/1934 - “legea cecului” actualizată).

Asociat unic şi administrator al SC “Nivet Com Serv” SRL Brăila din mai 2013 -  societate care deţinea două standuri în complexul comercial TUG - Nicolae Velicu a solicitat, la data de 27 septembrie acelaşi an, deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă. La data de 4 octombrie 2013, judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Brăila a dispus admiterea cererii, deschiderea procedurii de insolvenţă, numirea lichidatorului judiciar, dizolvarea SC “Nivet Com Serv” SRL şi ridicarea dreptului de administrare al inculpatului.

Potrivit procurorului de caz, “inculpatul nu a înştiinţat furnizorii societăţii cu privire la iniţierea procedurii falimentului ci, dimpotrivă, a continuat să achiziţioneze mărfuri pentru plata cărora a emis file cec”.

Astfel, în a doua parte a lunii septembrie 2013, deşi cunoştea că firma sa nu mai putea desfăşura activitate comercială, inculpatul Nicolae Velicu a achiziţionat ţigări de la reprezentanţii SC “JT Internaţional (Romania)” SRL Bucureşti, care au emis două facturi, de 11.760,78 respectiv 22.211,20 lei (preţul ţigărilor plus TVA). Pentru plata mărfii achiziţionate, afaceristul brăilean a remis partenerului de afaceri bucureştean două file cec “în alb”, semnate şi ştampilate, dar fără a conţine celelalte menţiuni obligatorii prevăzute de Legea nr. 59/1934, respectiv suma în cifre şi litere şi data şi locul emiterii filelor cec.

La datele de 1 şi 2 octombrie 2013, furnizorul a introdus filele cec în circuitul bancar, însă acestea au fost refuzate la plată pentru lipsa totală a disponibilului necesar. Pe parcursul urmăririi penale, SC “JT Internaţional (Romania)” SRL Bucureşti a precizat că solicită despăgubiri de 72.158,50 lei. În mod similar s-au petrecut lucrurile cu alţi trei parteneri de afaceri ai inculpatului Nicolae Velicu, SC “Carul cu Bere 95” SRL Galaţi, SC “Eurex Alimentare” SRL Popeşti Leordeni şi SC “Simba Invest” SRL Bacău. “Carul cu Bere” solicită acum despăgubiri de 6.762,21 lei, “Eurex Alimentare” solicită 5.550,87 lei, iar cea de-a patra societate înşelată de afaceristul brăilean, “Simba Invest” SRL, cere suma de 10.000 lei.

Dosarul penal se află acum pe rolul instanţei de fond a Judecătoriei Brăila, spre competentă soluţionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro