Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patron acuzat ca i-a oparit miinile propriei fiice

Reclamat, inca de anul trecut, de fosta concubina, pentru ca i-ar fi provocat arsuri grave la miini propriului copil, Rouzbeh Madadi, 41 de ani, administratorul SC "Irmex" SA Braila - personaj cu dubla cetatenie, iraniana si romana - a fost trimis in judecata, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala (art. 181 Cod Penal). Potrivit dosarului penal instrumentat de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, Madadi "i-a introdus miinile fiicei minore in virsta de 8 ani in apa fierbinte, provocindu-i leziuni ce au necesitat 30 - 35 de zile de ingrijiri medicale". Inculpatul si-a motivat gestul prin aceea ca "a vrut sa inmoaie unghiile minorei si sa i le taie". Procurorii considera, insa, ca "invinuitul nu a urmarit prin fapta sa decit sa-i aplice minorei o pedeapsa pentru ca isi rodea unghiile". Victima a fost internata, mai intii, la Spitalul Judetean Braila, apoi la Spitalul Clinic de Urgenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, cu arsuri de gr. II si III la ambele miini.

"Miinile copilului i se albisera, motiv pentru care invinuitul i le-a introdus in apa rece, apoi a chemat medicul"

Rouzbeh Madadi a trait in concubinaj cu braileanca Florenta Laura B. in perioada 1994 - 1999. Din relatia celor doi, in februarie 1998, s-a nascut micuta Sara care, pina in martie 2006, s-a aflat in grija mamei (Rouzbeh si Florenta se despartisera intre timp). De la acea data, insa, prin sentinta civila, copilul a fost incredintat spre crestere si educare tatalui, intrucit mama plecase la munca in strainatate.
In ziua de 17 mai 2006, precizeaza procurorul care s-a ocupat de caz, la prinz, micuta Sara se afla in bucataria apartamentului, impreuna cu Rouzbeh Madadi si cu menajera casei, Mirela M. Intrucit fetita isi rodea unghiile, invinuitul s-a hotarit sa i le taie. Motivind ca unghiile trebuie sa fie moi, barbatul a luat un vas de plastic in care a pus 1,5 - 2 litri de apa fierbinte de la chiuveta, apartamentul fiind dotat cu centrala termica. Procurorul anchetator relateaza scena: "Invinuitul a introdus mina dreapta a minorei in vasul cu apa, moment in care aceasta a inceput sa tipe. El i-a tinut mina minorei in apa aproximativ 15 secunde. Fara sa tina cont de suferinta minorei, invinuitul i-a luat si mina stinga, tinind-o de incheietura palmei, si a introdus-o in lighenasul cu apa. In acest timp, ii tinea mina dreapta in continuare in vasul cu apa. Minora a inceput sa tipe si mai tare, iar invinuitul i-a scos miinile din apa. Intrucit miinile minorei se albisera, invinuitul i le-a introdus in apa rece, apoi a chemat medicul."
Initial, copilului i-au fost acordate ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Braila, pentru ca, a doua zi, acesta sa fie internat la Spitalul Clinic de Urgenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, cu diagnosticul "arsura prin lichid fierbinte gr. II si III, la ambele miini". Fetita a fost externata pe data de 30 mai 2006; intre timp, mama victimei a sesizat organele de cercetare penala. Pe parcursul derularii anchetei, Madadi a declarat ca nu a intentionat sa-i provoace leziuni sau suferinte minorei si ca singura sa "vina" este ca nu a verificat temperatura apei, care ar fi avut, in acel moment, 60 de grade. Invinuitul a mai precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie "dintr-o simpla intimplare si o eroare asupra temperaturii apei". Fetita a fost, de asemenea, audiata, in prezenta mamei si a unui psiholog din cadrul DGASPC Braila. Ea a confirmat faptul ca apa era fierbinte si ca, desi a tipat dupa ce tatal i-a introdus mina dreapta in apa, acesta i-a introdus-o si pe cea stinga. "Din analiza materialului de urmarire penala, apreciez ca invinuitul nu a urmarit prin fapta sa decit sa-i aplice minorei o pedeapsa pentru ca isi rodea unghiile, sub pretextul ca trebuie sa i le inmoaie pentru a i le taia", concluzioneaza procurorul anchetator. De altfel, mama Sarei a confirmat faptul ca aceasta obisnuia sa-si roada unghiile si ca invinuitul recursese la metode punitive: mutarea copilului pe terasa apartamentului, unde a fost obligata sa doarma trei zile, restrictionarea programului TV si al celui alocat jocurilor pe calculator. Oamenii legii spun ca insusi Madadi a declarat la un moment dat ca "ii atrasese atentia fetei de citeva ori si ca o privase de unele placeri", pentru ca-si rodea unghiile.
La solicitarea mamei, in iulie 2006, Judecatoria Braila i-a reincredintat acesteia minora, prin intermediul ordonantei presedintiale emise de judecator. Cauza se afla pe rolul instantei de judecata, magistratii urmind sa se pronunte asupra vinovatiei sau nevinovatiei inculpatului.
Ieri, redactorii nostri au incercat sa obtina punctul de vedere al lui Rouzbeh Madadi, insa acesta nu a putut fi contactat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii