Mergi la conţinutul principal
Atenție cu munca "la gri", timpul de lucru, întârzierea salariilor

Patroane, Guvernul te arde!

* recent, guvernul a decis modificarea Codului Muncii prin ordonanță de urgență * potrivit noului act normativ, munca subdeclarată ("la gri") este contravenție, iar angajatorul care acordă un salariu net mai mare decât cel trecut în statele de plată va primi amendă 10.000 de lei pentru fiecare salariat identificat în această situație * primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă va fi, de asemenea, sancționată cu amendă de la 10.000 la 15.000 de lei pentru fiecare persoană depistată * nu în ultimul rând, depășirea cu mai mult de o lună a termenului stabilit pentru plata salariului va fi sancționată cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul

 

Modificări majore aduse Codului Muncii prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență prin care așa-numita "muncă la gri" sau "muncă subdeclarată" este drastic sancționată cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru fiecare salariat depistat. Reprezentanții ITM Brăila ne-au remis, recent, un comunicat prin care face o trecere în revistă a modificărilor aduse Codului Muncii prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 117/4 oct. 2021. Concomitent, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a trimis, de asemenea, o informare la nivel național.

Concret, prin noul act normativ, acordarea unor drepturi salariale nete mai mari decât cele constituite și evidențiate în statele de plată ale salariaților a fost reglementată drept contravenție - așa numita "muncă subdeclarată" - iar sancțiunile sunt pe măsura gravității faptei. Potrivit OUG nr. 117, "fapta de a acorda un salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitul pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale va fi sancționată cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei".

Potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în noul act normativ se fac precizări și în ce privește redefinirea și sancționarea muncii nedeclarate ("munca la negru") în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, respectiv prin primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă, stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Astfel, "primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial va fi sancționată cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 de lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei".

Termenul de compensare a muncii suplimentare prin zile libere plătite a fost extins, tot acum, de la 60 de zile la 90 de zile, pentru a evita blocarea desfășurării raporturilor de muncă ale agenților economici și asigurarea desfășurării activității acestora în bune condiții.

Nu în ultimul rând, prin același act normativ, depășirea cu mai mult de o lună a termenului stabilit pentru plata salariului în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, va fi sancționată cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei, pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul (cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență).

Potrivit insp. general de stat Dantes Nicolae Bratu, depistarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată ("la negru") reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Inspecției Muncii la nivel național. În primele 9 luni ale anului 2021, inspectorii de muncă au efectuat peste 50.000 de controale care au vizat identificarea și combaterea muncii nedeclarate, fiind aplicate amenzi în valoare de 70.500.000 lei. Din cele 4.937 persoane identificate prestând muncă "la negru", 3.357 nu dețineau contract individual de muncă în formă scrisă, 1.021 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 160 prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 399 prestau activitate în afara programului de lucru din contractul de muncă cu timp parțial.

"Definirea muncii nedeclarate, concept consacrat sub sintagma "muncă la negru", prin extinderea definiției la situațiile multiple care corespund acestei încadrări, precum și creșterea semnificativă a valorii amenzii au condus la o diminuare a fenomenului muncii nedeclarate, însă au generat un alt fenomen, la fel de negativ, cunoscut ca "muncă la gri", pe care l-am definit ca "muncă subdeclarată" și care tinde să capete noi forme de manifestare și să se extindă în tot mai multe sectoare de activitate economică. Această practică constă nu doar în disimularea unui contract individual de muncă cu normă întreagă într-un contract cu timp parțial, ci și în acordarea, de către angajator, a unui salariu mai mare decât cel evidențiat în documentele financiar-contabile, așa numitul "salariu în mână", precizează inspectorul general de stat.

În acest caz, suma fiscalizată este mai mică decât cea primită efectiv de către salariat, fapt care are ca efect nu doar evaziunea fiscală, ci și afectarea salariatului în ceea ce privește drepturile aferente contribuțiilor sociale care sunt plătite la o bază de calcul inferioară celei reale, cu consecințe directe asupra acumulării vechimii în muncă și a cuantumului pensiei.

Această stare de fapt a impus reglementarea sub aspect legislativ a conceptului de "muncă la gri", în sensul definirii acesteia ca noțiune juridică de "muncă subdeclarată" și, totodată, sancționarea practicării acestui fenomen în scopul de a-l descuraja. Rezultatele încep să se vadă, chiar și la Brăila.

 

34.181 de scrisori de informare trimise angajatorilor

"Suntem în plină Campanie Națională în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate la angajatorii care își desfășoară activitatea domeniile de activitate construcții, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, protecție și pază depozite, service/spălătorii, comerț și lanțuri de aprovizionare, notariate, birori de avocatură și birouri de arhitectură, care se va desfășura până în data de 17 decembrie 2021 (...) Inspectoratele teritoriale de muncă au transmis angajatorilor care prestează activitate în domenii susceptibile de utilizare a muncii nedeclarate 34.181 de scrisori de informare cu privire la faptul că pot fi vizați pentru efectuarea unui control precum și cu privire la principalele reglementări în domeniul relațiilor de muncă pe care trebuie să le respecte" - Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu