Mergi la conţinutul principal

Patroană condamnată pentru evaziune de aproape 800.000 lei

Sentinţă în cadrul administratorului SC "Dafrini" SRL Brăila, Veronica Badiu, implicată în afaceri oneroase cu un cetăţean străin şi aflată în vizorul anchetatorilor încă din anul 2012.
Astfel, judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat-o pe Veronica Badiu la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată (termen de încercare de 4 ani şi 6 luni) pentru săvârşirea infracţiunii de evazine fiscală. Aceeaşi instanţă a obligat-o pe inculpată să plătească statului, în solidar cu SC "Dafrini" SRL Brăila, despăgubiri de 790.205 de lei. Judecătorii au instituit sechestru asigurător asupra locuinţei patroanei, situată pe strada George Coşbuc, din Brăila şi asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei şi SC "Dafrini" SRL Brăila "până la concurenţa valorii pagubei produse şi a cheltuielilor judiciare".

Abdulazim Arapoglu şi Veronica Badiu. Afaceri suspecte

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care s-au ocupat de caz şi care au trimis-o pe Veronica Badiu în judecată, în martie 2012, oamenii legii s-au sesizat din oficiu "cu privire la faptul că Arapoglu Abdulazim, administratorul SC «Emo European Marketing Organisation» SRL Brăila controlează un număr de alte două societăţi comerciale, respectiv SC «Geocecs Conf» SRL şi SC «Dafrini» SRL Brăila, prin intermediul cărora se fac tranzacţii fictive, pentru ca apoi sumele de bani nefiscalizate să ajungă în posesia lui Aropaglu". Cum Veronica Badiu era, la acea vreme, administratorul SC "Dafrini" SRL Brăila, a intrat volens-nolens în colimatorul procurorilor PT Brăila.
La acea vreme, se cunoştea faptul că SC "Emo European Marketing Organisation" SRL Brăila are relaţii comerciale cu parteneri din Marea Britanie, care i-au oferit aproape 3 milioane de lei (mai precis, 2.952.918 lei) reprezentând contravaloarea prestărilor intracomunitare de servicii către aceşti parteneri, pe parcursul anului 2011.
În acelaşi an, firma lui Abdulazim Arapoglu a efectuat plăţi în valoare de 2.087.971 lei către SC "Geocecs Conf" SRL Brăila, iar la rândul său "Geocecs" a făcut plăţi de 1.789.300 lei către SC "Dafrini" SRL Brăila, firmă administrată de Veronica Badiu. Procurorii PT Brăila precizează: "Urmărind sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului, reprezentanţii SC «Dafrini» SRL au evidenţiat în contabilitatea proprie achiziţii de bunuri în valoare de 1.584.209 lei de la SC «Cmes Orizont» SRL Bucureşti şi de la SC «Eka Design Concept» SRL Bucureşti, existând, astfel, indicii, că aceste operaţiuni sunt fictive, fapt evidenţiat şi din neconcordanţa din declaraţia informativă 394".
În urma cercetărilor efectuate de procurori, s-a stabilit că Veronica Badiu, administratorul SC "Dafrini" SRL Brăila, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii operaţiuni comerciale fictive, în scopul deducerii TVA şi a cheltuielilor ocazionate de impozitul pe profit. Paguba pricinuită statului în şapte luni de zile (iulie 2011 - februarie 2012) a fost de 790.250 lei, precizează reprezentanţii acuzării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro