Patiserie din Baldovinești, închisă timp de 6 luni și amendată de Protecția Consumatorilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Patiserie din Baldovinești, închisă timp de 6 luni și amendată de Protecția Consumatorilor

* SC Nugatisimo SRL a primit trei amenzi contravenționale în valoare de 13.000 de lei și un avertisment * comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus, totodată, oprirea definitivă de la utilizarea, în cadrul pocesului tehnologic de fabricație și de la livrarea în circuitul comercial a circa 1,6 tone semipreparate și produse finite nesigure, în valoare de peste 21.000 lei

 

 

 

Control „pe nepusă masă” la o patiserie din satul Baldovinești, urmată de amenzi usturătoare.

În urma înregistrării unei reclamații referitoare la calitatea necorespunzătoare a unui produs de patiserie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfăşurat, în ziua de marți, 2 aprilie, o acțiune operativă de control la unitatea de producție (patiserie-produse din cacao și produse zaharoase-prăjituri) aparţinând operatorului economic SC Nugatisimo SRL Brăila, situată în satul Baldovinești, comuna Vădeni.

Pentru neregulilie constatate, comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni şi măsuri complementare: trei amenzi contravenționale în valoare de 13.000 lei; un avertisment; propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni, pentru folosirea unor spații și condiții necorespunzătoare pentru producția și depozitarea produselor; oprirea definitivă de la utilizarea, în cadrul pocesului tehnologic de fabricație și de la livrarea în circuitul comercial a circa 1,6 tone semipreparate și produse finite nesigure, în valoare totală de peste 21.000 lei; propunerea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte în relația cu consumatorii”, precizează conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila.

 Principalele abateri constatate în timpul controlului au fost:

 

realizarea, în condiții necorespunzătoare, a procesului tehnologic de fabricare a produselor de patiserie: pereți îngălbeniți, cu var exfoliat; pardoseala insuficient igienizată, cu porțiuni de rășină epoxidică deteriorată; folosirea unor utilaje insuficient igienizate și cu zone extinse de rugină si vopsea exfoliată;

lipsa plaselor de protecție în zona de fabricație și existența unor sisteme de combatere a insectelor- insect killer nefuncționale și neigienizate;

depozitarea produselor finite vrac în navete PVC insuficient igienizate;

folosirea, în etapele preliminare ale procesului tehnologic, a ustensilelor neprofesionale (scafe din plastic și din inox cu porțiuni deteriorate; oale din inox cu grad de uzură avansat și deformări vizibile, cărucioare suport și rastele cu zone de rugină și vopsea exfoliată);

folosirea, pentru depozitarea materiilor prime și a semipreparatelor, a unor ambalaje confecționate din plastic, improprii domeniului alimentar, precum și a unor ambalaje provenite de la alte materii prime utilizate;

lipsa monitorizării parametrilor de microclimat pentru materiile prime uscate și materiile prime refrigerate;

lipsa dezinfecției ouălor;

folosirea unor recipienții utilizați pentru colectarea deșeurilor menajere și a celor reciclabile, fără capac și fără sistem de acționare la pedală;

existența unor rigole de scurgere neigienizate;

lipsa separării fazelor salubre de cele insalubre (existența ustensilelor mecanice în spațiile de fabricare/ambalare a produselor finite; ustensilele folosite pentru igienizarea spațiilor de lucru depozitate în zonele de fabricație);

folosirea unui lift pentru materiale nerecondiționat, cu zone extinse de rugină. 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro