Pasiunea pentru robotică, un fenomen ce ia amploare în școlile brăilene | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pasiunea pentru robotică, un fenomen ce ia amploare în școlile brăilene

* concursul “Velocity for our Community” și-a desemnat câștigătorii * Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Palatul Copiilor Brăila, Școala Gimnazială “Spiru Haret” Însurăței, Școala Gimnazială “Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila și Școala Gimnazială “Mihai Viteazu” vor primi câte un kit de robotică LEGO * 60 de elevi vor avea parte de consiliere, mentorat și seminarii interactive, pe teme de robotică, în perioada ianuarie-aprilie 2021

 

Șase cluburi de robotică vor fi înființate în școlile care au avut echipe câștigătoare în cadrul concursului “Velocity for our community”: Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Brăila, Palatul Copiilor Brăila, Școala Gimnazială “Spiru Haret” Însurăței, Școala Gimnazială “Fănuș Neagu” Brăila, Școala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila, Școala Gimnazială “Mihai Viteazu” Brăila. Fiecare școală va primi câte un kit de robotică LEGO, iar 60 de elevi vor avea parte de consiliere, mentorat și seminarii interactive, pe teme de robotică, în perioada ianuarie-aprilie 2021.

Experiența competiției a fost una cu un impact deosebit pentru concurenți, unii dintre aceștia participând pentru prima dată la un astfel de concurs.  Participarea la acest concurs a fost o experiență frumoasă, iar ceea ce m-a motivat a fost pasiunea mea pentru informatică. De asemenea, alături de robotică, sunt convinsă că voi descoperi lucruri noi și interesante care mă vor ajuta în viitor, a spus Mădălina, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”.

La competiție au luat parte 10 echipe de elevi care, alături de profesorii mentori, au realizat elemente de identitate vizuală, un eseu despre obiectivele echipei și un material video. Evaluarea aplicațiilor a fost făcută de o comisie de jurizare, ce a punctat tehnica, originalitatea și creativitatea elementelelor video și de design, dar și obiectivele propuse pentru dezvoltarea echipei. Proiectul «Velocity for our Community» a pornit de la dorința echipei Velocity de a răspândi pasiunea pentru robotică. Ne-am bucurat să vedem implicarea școlilor gimnaziale, iar motivația și dorința lor de a descoperi împreună cu noi lumea roboticii ne-a făcut să realizam cât de importantă este colaborarea într-o echipă, ne-a povestit Diana-Maria Enciu, membru al echipei “Velocity” și jurat al concursului.

Concursul a marcat prima etapă a proiectului “Velocity for our Community”, o inițiativă ce promovează educația non-formală de tip S.T.E.M. (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) într-un mediu defavorizat și își propune să antreneze un număr mare de elevi și cadre didactice din învățământul gimnazial în activități de un înalt nivel calitativ, care să răspândească pasiunea pentru robotică și pentru educația în domeniile STEM. Proiectul este dezvoltat de Asociația pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership București (ApEAL) și finanțat de Fundația Orange, cu suma de 32.000 lei, prin intermediul ”Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei Orange în proiecte sociale.

 

Despre echipa “Velocity”

“Velocity” este prima echipă brăileană de robotică, din care azi fac parte 30 de elevi ai Colegiului Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”. Cu ambiție, pasiune și creativitate, în numai 3 ani, au dezvoltat proiecte impresionante, cu rezultate pe măsură, participând la cele mai puternice concursuri de profil. Robotul care rezolvă cubul rubik în puțin peste 100 secunde și cel construit pentru ecologizare le-au adus premii și recunoaștere la nivel național. Au învățat să funcționeze în echipă, și-au dezvoltat spiritul antreprenorial și capacitatea de a rezolva probleme. Și ceva în plus, care a contat cât toate titlurile la un loc: au înțeles cât de important este să aducă valoare comunității din care fac parte.

 

Despre Asociația pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership București (ApEAL)

Asociația pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership București a luat naștere în anul 2009, iar de atunci creează și șlefuiește un model de educa]̧ie de succes pentru dezvoltarea comunităților. Misiunea asociației este aceea de a crea bunăstare durabilă prin educație, atât la nivel personal, cât și de comunitate, iar printre obiectivele pe care le-a avut încă de la început se regăsesc promovarea educației și inițiativei antreprenoriale economice, culturale, sociale și educaționale ca bază pentru o bunăstare durabilă și pentru a forma antreprenori responsabili social sau promovarea turismului românesc, a zonelor și resurselor turistice din România

 

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit și se implică în viața comunității, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură, în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro