Mergi la conţinutul principal
Club Sportiv «Urban Warrior Gym Brăila»:

Pasiunea pentru kickboxing naşte performanţe la Brăila

• în doi ani şi jumătate de la înfiinţare, clubul sportiv “Urban Warrior” a adus Brăilei zeci de medalii de aur şi argint de la competiţiile de profil din ţară şi a scos campioni naţionali la kickboxing • performanţele aparţin antrenorului Dan Căpăţînă, cel care a înfiinţat clubul • acesta este foarte apreciat de elevii săi, care îl consideră un prieten, nu doar antrenor

 

Performanţele sportive nu se pot naşte decât din pasiune şi dedicare, iar un exemplu în acest sens este clubul sportiv de kickboxing “Urban Warrior Gym” Brăila. Înfiinţat în ianuarie 2015, clubul a adus Brăilei peste 140 de medalii de aur şi argint şi câteva de bronz, de la zecile de competiţii sportive organizate în mai toate colţurile ţării. “Urban Warrior” se mândreşte cu campioni naţionali la kickboxing, iar în weekend, doi dintre aceştia au jucat în meciurile de deschidere ale competiţiei “Urban Legend”, după reguli de K1. În spatele acestor realizări stă un singur om, antrenorul Dan Căpăţînă. Acesta a plecat la drum, în 2015, cu câţiva elevi, iar pe parcurs s-au alăturat foarte multe persoane dornice să se iniţieze în sportul de contact kickboxing.

Aşa cum am menţionat şi mai sus, pe 1 Decembrie, doi dintre sportivii clubului, Teo Mardar şi Cătălin Gatiu, au jucat în meciurile de deschidere ale competiţiei “Urban Legend”, organizată la Constanţa. Mardar a ieşit învingător, aducând clubului brăilean încă o medalie de aur în palmares, în timp ce Gatiu, deşi a dominat tot meciul, în ultimele secunde de joc a primit o lovitură puternică din partea adversarului care l-a făcut să abandoneze jocul, obţinând astfel medalia de argint.

Teo Mardar are 17 ani şi o poveste din care mulţi ar trebui să înveţe că ambiţia este trambulina de lansare către succes. S-a alăturat clubului încă de la înfiinţare. Deşi acum este campion naţional, primele meciuri nu au fost deloc uşoare. După prima înfrângere suferită, Teo a fost la un pas să renunţe la kickboxing, însă s-a ambiţionat şi s-a dedicat mai mult acestui sport. “Când am venit prima oară la sală, eram un puşti plinuţ care dorea doar să fie văzut puternic. Primele mele competiţii le-am întâmpinat cu multe emoţii şi câteva eşecuri. Am fost demoralizat, pierdusem dorinţa de a mai lupta. Însă cineva a crezut în mine şi mi-a dat putere, maestrul Dan Căpăţînă. Mi-a ridicat moralul, m-a ajutat să cred în mine, mi-a fost şi este ca un tată în lumea artelor marţiale. M-a susţinut şi m-a ridicat, mereu. Tot ce ştiu şi aplic în meciuri e creaţia lui. Acum am ajuns să fim unul dintre cele mai puternice cluburi sportive de kickboxing din ţară, avem performanţe notabile şi campioni naţionali, deţinători de multiple medalii şi diplome. Toate acestea datorită omului care este maestrul, un om care nu a renunţat şi a crezut în elevii săi. Dacă ar fi să răspund la întrebarea «Ce te motivează?», aş răspunde că maestrul Dan Căpăţînă este motivul. Nu este doar un antrenor foarte bun, ci este un prieten de încredere, un sprijin şi cel mai mare susţinător al nostru. El a creat această familie foarte puternică, familia «Urban Warrior Gym Brăila»“, ne-a povestit sportivul.

Nici Cătălin Gatiu nu se aştepta să ajungă campion naţional, în momentul în care a păşit pentru prima oară în sala de kickboxing a antrenorului Dan Căpăţînă. Înclinaţia către acest sport a descoperit-o la “Urban Warrior”. Iniţial, a venit cu o rudă de-a sa, mai mult la insistenţele acesteia, după care nu a mai putut renunţa la kickboxing, mai ales că performanţele au început să apară. “Imediat cum l-am cunoscut pe sensei Dan, a început să-mi facă plăcere să mă duc la fiecare antrenament. Eu nu am mai practicat sport de contact, dar el a văzut acel ceva în mine şi m-a luat în grupa de avansaţi. Primele competiţii au fost experienţe frumoase alături de echipa «Urban Warrior», m-au ambiţionat să merg mai departe şi să-mi depăşesc limitele. Vreau să precizez că sensei Dan m-a ajutat cu primul loc de muncă şi de atunci am perseverat mult. Acum sunt din ce în ce mai motivat să-mi fac apariţia în galele profesioniste de K1 şi îi mulţumesc antrenorului Dan Căpăţînă din suflet pentru spirjin”, ne-a spus Gatiu.

Pentru anul ce urmează, C.S “Urban Warrior” promite surprize! Să ne aşteptăm la organizarea Cupei României la kickboxing în municipiu?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro