Pasionaţii de viteză au acces şi anul acesta pe pistele Aerodromului Ianca | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pasionaţii de viteză au acces şi anul acesta pe pistele Aerodromului Ianca

• consilierii judeţeni au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind o nouă colaborare cu Asociaţia Drag Racing Events, pentru organizarea a două evenimente pe Aerodromul Ianca • cursele de maşini ar trebui să se desfăşoare în acest an, în luna mai şi în septembrie, datele exacte urmând a fi anunţate în funcţie de condiţiile meteo • Aerodromul Ianca este închiriat contra sumei de 6.500 lei/eveniment

 

Amatorii de viteză, curse de maşini sau motociclete au posibilitatea de a se înscrie în cadrul a două astfel de curse oficiale, care vor avea loc în 2019 pe Aerodromul Ianca. Este vorba despre un nou proiect aprobat de consilierii judeţeni privind colaborarea cu Asociaţia Club Sportiv “Drag Racing Events”, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, pentru organizarea Campionatul Drag Racing Events 2019 - “Accelerare pe distanţa de 402 metri”. Potrivit proiectului de hotărâre, cursele se vor desfăşura în lunile mai 2019 (2 zile) şi septembrie 2019 (2 zile), după următorul program: sâmbătă, de la 9:00, până duminică, la ora 19:00. Datele exacte vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteo şi vor fi comunicate Consiliului Judeţean Brăila, de către organizator, cu cel puţin 5 zile calendaristice înainte de eveniment.

Cu această ocazie, asociaţia sportivă s-a angajat că va asigura toate măsurile necesare, astfel încât în ziua de luni, după terminarea concursurilor, spaţiile folosite în acest scop fie predate în starea iniţială. Din raportul proiectului de hotărâre aflăm că se va încheia câte un contract pentru fiecare eveniment sportiv, iar contravaloarea pentru folosirea spaţiilor necesare de pe Aerodromul Ianca a fost fixată la 6.500 lei/eveniment. De asemenea, asociaţia “Drag Racing” s-a obligat că va încheia o asigurare completă a fiecărui eveniment sportiv, pentru eventuale accidente, la o societate de asigurări autorizată. 

În proiect se mai precizează că “în situaţia în care nevoile operative ale Ministerului Apărării Naţionale privind apărarea ţării impun punerea la dispoziţie a pistei de aviaţie, această acţiune va fi realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru desfăşurarea activităţilor militare”.

Potrivit unei adrese emise de organizatori către CJ Brăila, primul eveniment din 2019 ar putea avea loc pe 18 - 19 mai, în funcţie de condiţiile meteorologice.

 

Iordache a solicitat ca pe viitor minorilor să le fie interzis accesul

 

Consilierul judeţean PND Cătălin Iordache a dorit să puncteze atunci când s-a dezbătut şi aprobat acest proiect că autorităţile ar trebui să aibă în vedere să adauge în contractul cu Asociaţia “Drag Racing Events” că nu se permite accesul tinerilor sub 18 ani la aceste evenimente. Acesta a precizat că “liniunţele”, fie ele şi legal organizate, sunt un exemplu negativ pentru tineri.

“Domnule preşedinte, acum lucrurile sunt ca şi produse, dar pe viitor aş vrea ca atunci când discutaţi cu acei domni de la asociaţie să treceţi în contractul dintre Consiliul Judeţean şi asociaţia sportivă că la acel eveniment nu pot participa persoane sub 18 ani. Ştiţi la fel de bine ca şi mine că acei copii care văd astfel de curse sunt tentaţi după aceea să repete ceea ce văd acolo”, a declarat Iordache.

Ceilalţi consilieri nu au împărtăşit opinia acestuia şi au dat ca exemple similare mitingurile aviatice, unde tinerii pot fi spectatori.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro