Mergi la conţinutul principal

Partidele îşi trag şi imunitate fiscală

Plenul Senatului a adoptat o iniţiativă legislativă a PSD care anulează limitarea tipurilor de acţiuni pentru care se închiriază spaţiile aflate în patrimoniul partidelor politice, iar conturile bancare ale partidelor nu mai pot fi supuse executării, în cazul în care acestea au datorii mari.
Plenul Senatului a adoptat, luni seară, proiectul de modificare a Legii 334/2006, după ce raportul comisiei juridice a fost votat cu 108 voturi „pentru", 2 voturi „împotrivă" şi 6 abţineri.
Potrivit modificării la articolul 16 din legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, se anulează limitarea tipurilor de acţiuni pentru care se închiriază spaţiile aflate în patrimoniul partidelor politice.
În legea iniţială se prevedea că aceste spaţii pot fi închiriate doar pentru conferinţe, acţiuni social-culturale sau pentru organizarea birourilor parlamentare.

Vor decide deputaţii

În noua formă a legii, care a fost adoptată de Senat, închirierea acestor sedii de partid trebuie să se facă pentru acţiuni care nu aduc atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic.
De asemenea, potivit propunerii legislative, toate conturile bancare de campanie au statut de afectaţiune specială şi nu sunt supuse executării. Astfel, conturile de campanie ale partidelor parlamentare nu pot fi blocate, în cazul unor datorii mari pe care partidele le au la bugetul de stat.
Iniţiatorii modificărilor la lege sunt senatorii PSD Nicolae Moga, Şerban Nicolae şi Florea Voinea. Senatul este primă Cameră sesizată, legea urmând a fi dezbătută de deputaţi, în calitate de for decizional.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro