Mergi la conţinutul principal

Partidele îşi iau la puricat listele pentru validarea viitoarelor Consilii

Partidele politice care s-au înscris în bătălia electorală din 5 iunie şi au câştigat urmează să treacă printr-un proces de evaluare al candidaţilor de pe poziţiile eligibile pentru a stabili cine este promovat în viitorul Legislativ brăilean. Fireşte, acestea pot alege să păstreze în mod exact listele cu cei care vor compune viitorul CLM şi CJ, sau pot elimina membri care, de exemplu, nu şi-au făcut treaba în campanie. Preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, a afirmat că social-democraţii brăileni nu au asemenea probleme, însă a fost de acord să ne explice procedura. "Întâi se publică în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor, se declară cetăţenii respectivi de pe liste. Noi, partidul, confirmăm că cetăţenii respectivi sunt pe listele noastre. Deci, de exemplu: se confirmă că PSD are 14 consilieri municipali. Dacă scot pe vreunul dintre ei, urcă următorul. Dar nu îi înlocuiesc, ştiu eu, îl iau pe al 14-lea şi îl duc pe locul 2 sau ceva în genul ăsta. Lista rămâne aia care este, dar dacă un cetăţean de pe poziţia 12 să zicem, nu mai este confirmat din varii motive, atunci cel de pe poziţia 13 urcă pe 12 şi tot aşa. Prefectul, după aceea, are obligaţia ca în termen de 20 de zile să convoace Consiliul Local, Consiliul Judeţean. Acesta se adună, se validează consilier cu consilier. Când s-a depăşit jumătate plus 1 înseamnă că s-a constituit consiliul şi merge procedura în continuare cu alegerea viceprimarilor, depunerea jurământului de către primar, dacă e la municipiu, cu alegerea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor dacă e vorba de Consiliul Judeţean", a precizat Simionescu. Sursa citată a punctat că singurele schimbări pe listele PSD Brăila vor fi legate de eventuale renunţări la poziţii, amintindu-l aici pe câştigătorul fotoliului de primar al Brăilei, Marian Dragomir, primul pe lista CLM Brăila, dar şi pe Silviu Mangiurea, care a anunţat că renunţă la mandatul de consilier pentru a putea activa în Consiliul de Administraţie al CUP Dunărea.

Prefectul aşteaptă publicarea rezultatului în M.O. pentru învestirea lui Dragomir

Contactată telefonic, ieri, de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" în legătură cu momentul în care va avea loc învestirea lui Marian Dragomir în funcţia de primar, prefectul judeţului Mădălina Cochino a explicat că încă aşteaptă publicarea rezultatului alegerilor locale în Monitorul Oficial. "Învestirea se face în maxim 20 de zile de la data alegerilor. Deocamdată nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că nici măcar nu s-a publicat în Monitorul Oficial rezultatul final. Abia după aceea voi putea şti când o să pot constitui noul Consiliu Local şi Consiliu Judeţean. Noi sperăm că se va publica mâine (n.r. - astăzi), cel târziu poimâine (n.r. - vineri), ca să putem demara procedurile de săptămâna viitoare", a declarat Cochino.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro