Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parohiile brailene, fruntase la darnicie

Desi sarace, parohiile din Braila se intrec in a-si ajuta enoriasii nevoiasi, oferindu-le, dupa caz, o farfurie cu mincare calda la cantinele infiintate pe linga biserici, o hainuta, un banut sau macar sprijin pentru intocmirea unui dosar necesar acordarii drepturilor sociale. Toate aceste actiuni filantropice, facute in numele Lui Iisus Hristos si a iubirii de semeni, n-ar fi fost posibile fara implicarea asistentilor sociali si a preotilor slujitori din municipiul si judetul Braila.
Potrivit Episcopiei Dunarii de Jos Galati, printre parohiile fruntase la darnicie se numara "Sfintii Arhangheli" din Centrul Vechi, care, prin intermediul asistentului social Margareta Tugui, a oferit ajutoare in valoare de 44,2 milioane de lei. Parohia "Sfinta Treime" Radu Negru a daruit, la rindu-i, rechizite scolare copiilor asistati de la cantina bisericii, in valoare de 5,2 milioane de lei si a luat in discutie 60 de cereri de acordare a unei mese calde la respectiva cantina. Prin grija asistentului social Draguta Bujoi de la "Inaltarea Domnului", 16 copii au fost ajutati cu rechizite si imbracaminte, 20 de saraci au primit alimente si alti sase - printre care o batrina de 64 de ani - au capatat ajutoare in bani. La rindul sau, parohia "Sfinta Filofteia" din Chercea au ajutat 13 persoane, carora le-au acordat ajutoare in bani, alimente si lemne de foc.
De departe, Protoieria Braila - prin diaconul Tudor Gheorghe - pare sa fie pe primul loc la milostenie, facindu-si un tel din ajutorarea celor nevoiasi. Recent, Protopopiatul a acordat ajutoare de 16 milioane de lei unui numar de 16 tigani din Colonie si alte 5 milioane de lei Lucretiei Rusu, care are in plasament nu mai putin de cinci nepotei. Totodata, cinci familii de sinistrati au capatat sprijin financiar si material de 30 de milioane de lei. Diaconul Tudor a reusit sa definitiveze in ultima vreme 32 de anchete sociale pentru tot atitea dosare inaintate Comisiei de Expertiza Medicala si alte opt pentru bolnavi care nu se pot deplasa singuri. In plus, au fost identificate si consiliate17 persoane cu handicap, in vederea obtinerii ajutoarelor sociale din partea statului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii