Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In parohiile brailene au fost oficiate 754 de botezuri si 1.068 de inmormintari

Potrivit unor surse oficiale bisericesti, in primele sase luni ale anului, in bisericile celor 55 de parohii urbane si rurale apartinatoare de Protopopiatul Braila, preotii crestini ortodocsi au oficiat un numar de 754 de botezuri, 250 de cununii si 1.068 de inmormintari. Cele mai multe botezuri au fost oficiate in parohia Radu Negru (biserica "Sfanta Treime"), iar cele mai putine, sase, la "Sfantul Spiridon Vechi". La tara, lucrurile stau ceva mai rau. Spre exemplu, la biserica din comuna Tudor Vladimirescu, in primul semestru al anului, nu s-a savirsit nici un botez si nici o cununie; in schimb, s-au oficiat patru slujbe de inmormintare.
Cit priveste inmormintarile, pe primul loc se afla biserica "Sfantul Dumitru" din cartierul Brailita, cu 93 de inmormintari, urmata de "Sfanta Mucenita Filofteia" din Chercea, unde au fost 75 de inmormintari. Din pacate, la "Sf. Filofteia", in primele sase luni ale lui 2006, nu a fost nici o cununie, precizeaza surse din cadrul Protoieriei Braila.
Nu mai putin de 17 parohii rurale nu au oficiat nici o slujba de cununie, iar in celelalte abia daca au fost 1-2 cununii.
Cit priveste activitatea liturgica a preotilor slujitori din Protopopiatul Braila, in primul semestru al anului acestia au spovedit un numar de 27.832 credinciosi si au impartasit 27.149. Din pacate, in aceeasi perioada, numarul mediu total de participanti la Sfanta Liturghie a fost de 6.832 persoane, printre parohiile cu cea mai slaba participare la slujbe fiind Romanu, Oancea, Scortaru Nou si Silistea. La oras, participa la Sf. Liturghie, in medie, cite 200 de credinciosi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii