Mergi la conţinutul principal

Parohia "Sf. Filofteia" - Chercea a oferit o sută de cozonaci Penitenciarului Tichilești

* totodată, pe 18 aprilie, preoții și credincioșii de la "Sf. Filofteia" au donat haine, rechizite și încălțăminte familiilor de refugiați ucraineni găzduite la așezământul social din cadrul parohiei * în aceeași zi, 24 familii sărace din parohiile brăilene "Sf. Filofteia" - Chercea și "Sf. M. Mc. Dimitrie" - Brăilița au fost vizitate de preoți și de voluntari

 

Acțiuni de ajutorare a semenilor noștri în perioada premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului - cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos - în cadrul programelor eparhiale "Ne înnoim de Sfintele Paști" și "Contribuim cu bucurie la agapa pascală în familiile sărace".

Potrivit părintelui Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la începutul Săptămânii Patimilor, luni, 18 aprilie, în Protopopiatul Brăila au avut loc mai multe acțiuni filantropice în cadrul Așezământului social de la Parohia "Sfânta Mare Muceniță Filofteia" - Chercea și la casele mai multor familii nevoiașe aflate sub ocrotirea Parohiei "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" - Brăilița.

"Acțiunile de ajutorare de astăzi au fost îndreptate către copiii și familiile de ucraineni găzduiți în această perioadă de Parohia "Sf. Filofteia", către minorii de la Penitenciarul Tichilești, precum și către 24 familii nevoiașe. Darurile pregătite special pentru familiile de ucraineni au constat în articole vestimentare, încălțăminte, rechizite școlare, jucării, dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe", a precizat pr. Rareș Bucur.

De la începutul exodului refugiaților ucraineni în România, parohia brăileană "Sfânta Filofteia" a pus la dispoziție mai multe locuri de cazare și a oferit hrană, zilnic, familiilor sosite din Ucraina, în cadrul Așezământului social parohial. De mai bine de o lună, spre exemplu, trei familii ucrainene care nu au unde să se ducă sunt găzduite în acest centru parohial. În afară de acestea, periodic, aici sunt găzduite alte și alte familii din Ucraina, aflate în tranzit către alte țări din Europa.

De dragostea și generozitatea clericilor și a credincioșilor acestei parohii brăilene au beneficiat și persoanele private temporar de libertate de la Penitenciarul de Minori Tichilești, care au primit în dar 100 de cozonaci, precum și alte daruri specifice perioadei pascale.

În aceeași zi, 18 aprilie, nu mai puțin de 24 familii sărace din parohiile brăilene "Sf. Filofteia" - Chercea și "Sf. M. Mc. Dimitrie" - Brăilița au fost vizitate de preoți și de voluntari, care le-au oferit pachete cu alimente necesare pregătirii mesei pascale.

Potrivit pr. Rareș Bucur, "familiile nevoiașe s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii și le-au mulțumit pentru grija permanentă și darurile oferite în această perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro