Mergi la conţinutul principal

Parohia ”Sf. Parascheva” a donat aparatură de 40.000 de lei Maternității

* este vorba de un ecograf performant și un aparat cardio-respirator pentru ventilație invazivă și non invazivă cu debitmetru * de asemenea, prin strădania preoților Ștefan Stan și Ovidiu Soare, au fost oferite spitalului 25 de trusouri cu hăinuțe pentru nou-născuții proveniți din famililii nevoiașe * în primăvara acestui an, parohia a mai donat spitalului două aparate de monitorizare a funcțiilor vitale pentru nou-născuți, în valoare de 9.000 de lei

 

Donație de aparatură medicală pentru Maternitatea Brăila, ajutată, pentru a doua oară în anul 2021, de preoții și credincioșii Parohiei Sf. Cuvioasă Parascheva”.

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protopopiatul Brăila, organizează multiple activități pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice întreptate, cu precădere, către familiile cu posibilități materiale reduse și cu mulți copii, persoane nevoiașe, unități medicale și centre de ocrotire socială, a precizat pr. consilier Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, în comunicatul trimis presei.

O astfel de activitate s-a desfășurat, în prima parte a lunii decembrie, la Maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Donația de zeci de mii de lei a fost posibilă prin strădania preoților Ștefan Stan și Ovidiu Soare și a credincioșilor de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, fruntași la dărnicie.

În urma consultărilor avute cu reprezentanții maternității brăilene, preoții de la ”Sf. Parascheva” au achiziționat un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilație invazivă și non invazivă cu debitmetru și alte componente medicale, precum și standuri speciale pentru poziționarea aparaturii medicale. De asemenea, au fost achiziționate 25 de trusouri conținând piese vestimentare: body-uri, pantaloni, bluze, scutece, costumașe, căciulițe, pături și șervețele umede pentru copiii nou-născuți proveniți din familii cu posibilități materiale reduse. Valoarea aparaturii medicale și a darurilor oferite de Parohia ”Sf. Cuvioasă Parascheva” este de 40.000 de lei.

Pe lângă echipamentele medicale și celelalte bunuri donate Maternității, preotul paroh Ștefan Stan, împreună cu cei implicați în activitatea social-filantropică, le-au oferit mămicilor internate și personalului medical iconițe și cărți de rugăciune.

Reamintim că, în primăvara anului 2021, Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila a mai donat Spitalului de Obstetrică-Ginecologie (Maternității), pentru Secția de Neonatologie, două aparate de monitorizare a funcțiilor vitale pentru copiii nou-născuți în valoare de 9.000 lei, esențiale pentru a-i supraveghea și salva pe copiii născuți prematur și pe cei care suferă de diverse afecțiuni.

”Spitalul de Obstetrică și Ginecologie se află într-o frumoasă colaborare cu mai multe parohii din Brăila, această colaborare fiind benefică pacientelor și copiilor internați în acest spital, precum și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în această unitate medicală, cu mare dăruire”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro