Mergi la conţinutul principal

Parlamentul i-a acordat lui Şova opt zile de linişte

Biroul permanent al Senatului a aprobat ca votul privind cererea Justiţiei de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova să fie dat abia în şedinţa plenului Camerei Superioare de miercurea viitoare, a anunţat, ieri, preşedintele acestui for legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatorii se cred, din nou, judecători

„Am primit dosarele, documentaţia, care a fost repartizată Comisiei juridice. Sunt aproximativ 3.000 de pagini. Comisia juridică va începe mâine (marţi - n.r.) să consulte dosarele şi probabil îl va invita la audieri pe senatorul Şova. Miercurea viitoare este programat votul în plen privitor la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării", a spus Tăriceanu.
Întrebat despre propunerea PNL privind o procedură mai rapidă de discutare a cazului Şova în Senat, Tăriceanu a precizat că, în opinia sa, un termen de 24 de ore pentru analizarea dosarului în Comisia juridică ar putea da dovadă de „superficialitate", fiind vorba de foarte multe pagini. În ceea ce priveşte PSD, care a anunţat, înainte de a cunoaşte conţinutul dosarului Şova, că va vota în favoarea cererii Justiţiei, Tăriceanu a replicat: „Am luat notă". „Cred că în astfel de situaţii fiecare senator are propriul sistem de raportare la aceste lucruri, la o astfel de solicitare. Votează conform propriei conştiinţe", a adăugat Tăriceanu.

Cu părere de rău

Social-democraţii vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul senatorului Dan Șova, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. „Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii", a spus Dragnea, întrebat de jurnalişti despre votul PSD în cazul Dan Şova.
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. În dosar a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanţa supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro