Senatorul PSD Ion Rotaru a declarat, la randul sau: "La bugetul pe 2009 s-a impartit saracia. De aceea, desi am avut mult mai multe amendamente, doar pe acestea le-am introdus pe comisii, pentru ca banii sunt foarte putini. Sa stiti ca noi toti am incercat sa sustinem interesele Brailei pe orice cale, insa toate judetele au facut acelasi lucru si au ajuns la concluzia ca atat se poate, nu mai mult".
Bombardament cu amendamente liberale
Daca parlamentarii PSD si cei PDL nu prea s-au inghesuit la amendamente, nu acelasi lucru se poate spune si despre cei liberali. In vreme ce singurul parlamentar PDL - Eugen Badalan, impreuna cu cei trei alesi social - democrati - Ion Rotaru, Mihai Tudose si Viorel Balcan, au depus numai 3 amendamente, din care, ce-i drept, a trecut unul, cei doi parlamentari liberali au depus in jur de peste 100 de amendamente din care nu a fost insa acceptat nici unul. Din toate acestea, sase ii apartin senatorului Constantin Cibu, in vreme ce de restul responsabila este deputata Diana Tusa. Astfel, Tusa, desi reprezinta circumscriptia nr. 1 Braila, si anume cartierele Radu Negru, Vizirului, Ansamblul Buzaului si Km 10, a depus amendamente ce vizeaza cam toate comunele judetului. De exemplu, deputata a facut 4 amendamente privind reabilitarea si construirea de dispensare in judet, 3 amendamente pentru reabilitarea si construirea unor sedii de primarii la tara, 6 amendamente pentru camine culturale si case de cultura, unul pentru un centru de batrani la Gradistea, 6 pentru realizarea unor drumuri comunale, 3 pentru canalizari si aductii de apa, 3 pentru baze sportive si stadioane, unul pentru poduri si podete, 9 pentru diferite scoli, 21 privind parohii din judet dar si din municipiu, 28 pentru diferite gradinite, 6 pentru realizarea de parcuri de agrement in judet, unul pentru finantarea drumului expres Braila-Galati, unul pentru finantarea bazinului olimpic la Braila si alte cateva privind spitalul judetean. Intrebata de ce a depus amendamente privind tot judetul si toate domeniile de interes si de unde anume a stiut de ce sume este nevoie, deputata liberala ne-a declarat ca, asa cum au fost indicatiile conducerii centrale a partidului, s-au depus amendamente si pentru circumscriptiile in care PNL nu are parlamentari. Totodata, aceasta ne-a declarat ca sumele provin din solicitari facute de directori de unitati de invatamant, primari, directori de unitati spitalicesti, din rapoarte si expertize. Tusa a mai adaugat ca s-a consultat in privinta acestor amendamente atat cu colegul senator Cibu cit si cu colegii PSD-isti, atat pe plan local, cat si la Bucuresti: "Cu domnul deputat Mihai Tudose de la PSD am vorbit pentru sprijin punctual, la unele proiecte. Amendamentele PNL au fost initiate impreuna cu grupurile comune ale Camerei deputatilor si ale Senatului, iar in ce priveste sprijinul reprezentat de PSD, au avut loc cateva discutii. Chiar daca as fi facut un singur amendament, tot nu ar fi fost votat decit de PNL si eventual de UDMR. Oricum, dupa cum ati vazut, parlamentarii PSD si PDL si-au retras singuri amendamentele, ca asa le-au cerut partidele...".
De partea cealalta, deputatul PSD Mihai Tudose spune ca nu a discutat cu Tusa despre nici un fel de sprijin punctual, ci ca, atunci cand a fost intrebat de catre aceasta daca ii va sustine amendamentele a raspuns ca nu, pentru ca sunt nerealiste: "Noi, 4 deputati PSD si PDL, am depus numai 3 amendamente pentru ca atat am considerat ca se poate acum. Unul a trecut, iar pentru restul am obtinut promisiunea ca la rectificare vor fi avute in vedere. Ce au facut cei de la PNL a fost practic un inventar al tuturor problemelor, care sunt de pe vremea lor, iar acum cer imposibilul. Mai ales ca au lasat ditamai gaura in buget. E drept ca banii pentru catedrala nu ajung, dar chiar daca primeam toti banii acum, tot nu se termina prea curand. Noi am fost realisti, nu am blocat procesul parlamentar cu mii de amendamente inutile. Iar multi de la PSD si PDL si-au retras amendamentele pentru ca au inteles ca nu vor obtine banii si nu avea rost sa blocheze activitatea".