Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii PSD Brăila au obținut bani pentru Primăria Municipiului și Spitalul Județean

• potrivit unui comunicat de presă emis de organizația județeană a PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, dar și deputații Florin Mircea și Nicu Niță au reușit să promoveze două amendamente importante pentru județul nostru, care au fost prinse în Legea bugetului de stat pe 2024 • aceștia susțin că se vor aloca 7.500.000 lei Primăriei Municipiului Brăila pentru cheltuieli de finanțare, iar Spitalului Clinic Județean de Urgență, încă 2.100.000 lei pentru cumpărarea unui aparat RMN nou

 

Reușită pentru parlamentarii PSD Brăila la votul Legii bugetului de stat pe 2024. Potrivit unui comunicat de presă emis de organizația social-democraților brăileni, senatorul Ion Rotaru, dar și deputații Florin Mircea și Nicu Niță, au reușit să propună în comisiile reunite din Parlament două amendamente importante pentru Brăila. Mai precis să obțină 7.500.000 lei pentru cheltuielile de finanțare ale Primăriei Municipiului Brăila, precum și 2.100.000 lei pentru achiziționarea unui RMN nou și performant la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Urmare a amendamentelor depuse de parlamentarii PSD Brăila - senatorul Ion Rotaru și deputații Florin Mircea și Nicu Niță - comisiile reunite de Buget Finanțe din Camera Deputaților și Senatul României au adoptat alocarea suplimentară față de prevederile proiectului de buget pentru anul 2024 a următoarelor sume: 7.500 mii lei pentru cheltuieli de finanțare ale Primăriei municipiului Brăila. 2.100 mii lei pentru achiziționarea unui aparat RMN 1,5 Tesla pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. Parlamentarii PSD de Brăila au susținut și votat, alături de ceilalți senatori și deputați PSD, proiectul bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2024”, se arată în cadrul comunicatului PSD Brăila, semnat de cei trei parlamentari.

Tot aceștia au realizat și o sinteză a prevederilor legii bugetului pentru anul viitor, arătându-se mai mult decât încântați de modul cum au fost creionate lucrurile.

”Cuprinde în sinteză următoarele prevederi: cel mai mare buget pentru investiții, asigurarea resurselor pentru reforma și creșterea pensiilor, cel mai consistent buget pentru educație, creșteri importante ale bugetului pentru sănătate, cel mai mare buget pentru transporturi ^27%. Precizăm, de asemenea, că în anul 2024 nu vor crește taxele, salariul minim va ajunge la 3.700 lei, iar urmare a sumelor mari alocate pentru investiții, se vor crea noi locuri de muncă, deficitul bugetar având ca țintă 3,5% și o scădere a inflației la 5%”, au mai adăugat PSD-iștii.

Precizăm că, potrivit presei centrale, Camera Deputaților și Senatul au adoptat miercuri, 20 decembrie, proiectul legii bugetului de stat pe 2024 cu 299 de voturi ”pentru” și 82 de voturi ”împotrivă”. Asemenea parlamentarilor brăileni și premierul Marcel Ciolacu a susținut că nu vor exista măriri de taxe la anul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro