Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii PNL Brăila, atac extrem de dur la adresa managerului SJU

• deputaţii PNL Brăila Vasile Varga şi Antoneta Ioniţă au lansat, ieri, un comunicat de presă prin intermediul căruia au solicitat demiterea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă, Delia Râşnoveanu • parlamentarii au venit cu o serie de acuzaţii în încercarea de a reliefa că şefa spitalului din Brăila nu şi-a făcut treaba în mod corect

 

Val de acuzaţii şi critici dinspre tabăra PNL Brăila la adresa Deliei Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Cei doi deputaţi liberali Vasile Varga şi Antoneta Ioniţă au lansat, ieri, un comunicat de presă prin care au subliniat că modul în care este condus în prezent SJU Brăila, poate fi rezumat drept: “incompetenţă şi amatorism”. Parlamentarii au solicitat demiterea managerului spitalului, aducând o serie de critici în încercarea de a demonstra că au existat foarte multe episoade în care Râşnoveanu nu ar fi procedat corect.

“Un management defectuos, la care asistăm de câţiva ani şi pe care PSD refuză să îl constate şi să îl schimbe. De situaţia de la Spitalul judeţean, instituţie aflată în coordonarea Consiliului Judeţean Brăila, se fac vinovaţi toţi cei care insistă să o menţină în funcţie pe Delia Râşnoveanu, un manager «de nota 6», după cum a constatat chiar fostul ministru PSD al Sănătăţii, Sorina Pintea. Dezastrul de la Spitalul Judeţean Brăila a fost semnalat în nenumărate rânduri de pacienţi, de aparţinători, de medici şi de asistente, de Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila, a cărui implicare în prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus a limitat proporţiile unui posibil dezastru. În ciuda tuturor acestor semnale, Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean, şi conducerea PSD Brăila s-au încăpăţânat să o protejeze pe Delia Râşnoveanu”, au acuzat Varga şi Ioniţă.

Parlamentarii au vorbit despre lipsurile de medicamente şi materiale sanitare, despre o proastă gestionare a spitalului, despre nemulţumirea personalului şi a pacienţilor. Cei doi deputaţi au adăugat că toate acestea au culminat, în 2019, cu un control al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care a constatat că toate încăperile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) sunt insalubre, că saloanele pentru pacienţi au pavimentele, tâmplăriile şi pereţii deterioraţi, că prin plafoane se infiltrează apa, iar la toalete faianţa este căzută, că nu existau nici măcar frigidere omologate pentru depozitarea produselor sangvine.

“Am solicitat atunci ca, în baza acestui raport realizat de specialişti, doamna Delia Râşnoveanu să fie demisă. PSD a făcut din nou scut în jurul ei! Iar, sub umbrela PSD, faptele de arme ale Deliei Râşnoveanu au continuat, inclusiv în perioada crizei sanitare provocate de pandemia COVID 19. Deşi medic epidemiolog, Delia Râşnoveanu a plecat în străinătate chiar la începutul crizei, când activitatea din spital trebuia organizată. De altfel, în aceste ultime două luni, n-a reacţionat niciodată ca un manager responsabil şi implicat, nici măcar atunci când un asistent a călcat în picioare normele de combatere a COVID-19. Delia Râşnoveanu a refuzat ca Spitalul Judeţean Brăila să primească un aparat de testare PCR-Real Time cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi nu a trimis documentele necesare, nici măcar o solicitare în acest sens. Un aparat PCR a ajuns la spital, însă, prin grija unor sponsori şi fără nicio contribuţie din partea managerului, care nu a trimis la şcolarizare personal pentru deservirea acestuia. Cu alte cuvinte, aparatul este nefuncţional, brăilenii nu pot beneficia de analize, pentru că Delia Râşnoveanu şi-a demonstrat din nou incompetenţa”, au mai punctat liberalii.

Vasile Varga şi Antoneta Ioniţă au dorit să adauge că în opinia lor, după acest lung şir de erori manageriale, având în vedere faptul că pacienţii brăileni au nevoie de un spital judeţean funcţional şi sigur, PSD-iştii ar trebui să nu mai întârzie în privinţa demiterii Deliei Râşnoveanu.

“Ar fi un gest firesc, care să demonstreze că PSD nu a transformat pandemia în campanie electorală şi că se gândesc la oameni şi la suferinţa lor mai mult decât la propriile interese. Parlamentarii PNL cer demiterea managerului Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu”, se încheie comunicatul semnat de cei doi parlamentari PNL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro