Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii de Brăila şi-au luat în primire mandatele

• cei cinci deputaţi şi doi senatori care vor reprezenta judeţul Brăila pentru următorii patru ani în Parlamentul României au primit, vineri seară, certificatele doveditoare câştigării alegerilor  • evenimentul a avut loc în sala rondă a Prefecturii, în prezenţa autorităţilor locale, dar şi a altor performeri ai scenei politice brăilene

 

Câştigătorii scrutinului din 11 decembrie din judeţul nostru şi-au luat în primire, vineri seară, certificatele doveditoare alegerii lor pe cele şapte fotolii de parlamentari. Şedinţa a fost prezidată de prefectul judeţului Mădălina Cochino şi a avut loc la ora 18:00, în sala rondă a Palatului Administrativ. Rând pe rând, cei doi senatori (PSD-istul Ion Rotaru şi Mihai Ruse - ALDE), precum şi cei cinci deputaţi (PSD-iştii Mihai Tudose, Nicu Niţă, Emilia Meiroşu, PNL-iştii Antoneta Ioniţă şi Vasile Varga) şi-au primit certificatele care dovedesc faptul că au câştigat alegerile şi că vor reprezenta judeţul nostru în Parlamentul României.

Înainte de a le înmâna documentele pentru noul mandat, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Brăila, Florin Dumitru (judecător în cadrul Tribunalului Brăila), a ţinut să le transmită felicitări parlamentarilor proaspăt aleşi, dar şi câteva sfaturi: Îmi permit să vă fac recomandarea de a nu uita că aţi fost aleşi de cetăţenii români din circumscripţia noastră judeţeană. Cetăţeni care au avut încredere în dumneavoastră şi nu ar trebui să îi dezamăgiţi, aşa încât este necesar să vă achitaţi de angajamentele pe care le-aţi făcut în timpul campaniei electorale. Votul dumneavoastră în Camerele Parlamentului trebuie să fie canalizat pe bună-credinţă, pe conştiinţă după decizii trecute prin filtrul raţiunii, dar, de ce nu, şi prin filtrul inimii, iar nu pe interese individuale sau de grup. Este foarte important ca acolo unde nu veţi reuşi să îmbunătăţiţi lucruri - şi mă refer aici la domeniile Învăţământului, Sănătăţii, Justiţiei, Armatei, Instituţiilor politice -, să vă asiguraţi totuşi că lucrurile respective măcar sunt conservate aşa cum au fost clădite. Să vă asiguraţi că nu se distrug într-o clipă, printr-un simplu vot”, le-a transmis judecătorul Florin Dumitru noilor parlamentari. De asemenea, acesta le-a sugerat ca pe durata mandatului să evite să dea în judecată cetăţeni, eventual să încerce doar să se apere în instanţă dacă vor fi atacaţi.

 

Rotaru vrea ca activitatea parlamentarilor să nu mai fie cuantificată după numărul de iniţiative

Tot în cadrul şedinţei de înmânare a certificatelor, PSD-istul Ion Rotaru şi-a invitat noii colegi la colaborare în viitorul mandat. De asemenea, senatorul a reiterat ideea că în acest mandat ar trebui ca parlamentarii să încerce să rezolve cât mai multe dintre neconcordanţele legislative existente.

“Având în vedere faptul că după Revoluţie au fost elaborate mii de acte normative - sunt multe reglementări neclare, multe care se repetă în legi diferite şi este nevoie de o cizelare, de o aplecare cu toată atenţia poate pe o codificare, pe o verificare a tot ceea ce înseamnă legislaţie. Cred că este nevoie şi de a privi în alt fel lucrurile. Să nu mai cuantificăm activitatea de parlamentar după numărul de iniţiative, ci după eficienţa lor şi după efectele benefice pe care le produc pentru societate”, a declarat Rotaru.

Pe lângă primarul municipiului Marian Dragomir, preşedintele CJ Francisk Chiriac, la eveniment au participat şi o parte a liderilor locali ai partidelor înscrise în alegeri, consilieri municipali şi judeţeni (viceprimarii Doiniţa Ciocan, Alexandru Jantea, vicepreşedinţii CJ Ionel Epureanu, Cătălin Murea, PND-ista Simona Drăghincescu, Daniela Rădulescu - ALDE, fostul viceprimar Alexandru Dănăilă), chiar şi primari din judeţ (Fănel George Chiriţă - Ianca). La final, participanţii au ciocnit cupe de şampanie şi şi-au oferit buchete de flori. Printre cei care au ţinut să ofere flori s-a numărat şi consilierul judeţean Simona Drăghincescu, care nu l-a ratat nici pe senatorul Mihai Ruse, oferindu-i, simbolic, un singur trandafir galben.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro