Mergi la conţinutul principal

Parinti care isi transfera copiii de la un liceu pentru ca nu are clase moderne

Ieri, conducerea Liceului Pedagogic s-a lovit de o situatie nemaiintilnita in invatamint. Citiva parinti ai unor elevi de clasa a IX-a au reprosat directorilor faptul ca se invata in alte sali decit in corpul principal al cladirii, pe care ei le considera improprii unui invatamint modern, numind incaperile respective "grajduri" sau "magazii". Unul dintre parinti chiar a transferat copilul la o alta scoala. Atunci cind li s-a explicat faptul ca acele clase nu sint nici magazii si nici grajduri, ca au fost amenajate si s-au facut eforturi pentru igienizare, ca acestea sint conditiile de mai multi ani si ca din punct de vedere al eficientei nu se justifica investitii majore in acele foste ateliere pentru ca populatia este in scadere, nu au gasit nici un pic de intelegere. Conducerea scolii a mai precizat ca nu intelege cum poate conta pentru un parinte mai mult banca si clasa decit profesorii si performantele unei scoli. Cu atit mai mult cu cit in anul urmator elevii urmau sa invete in alte clase, din corpul principal, in acele clase urmind sa invete viitoarea clasa a IX-a.
Practic, acele foste ateliere nu ofera lux, dar conditii minime pentru desfasurarea procesului instructiv educativ exista. Sala este igienizata, luminoasa, pe jos este parchet. Numai bancile sint de tip vechi, insa si ele se vede ca au fost intretinute. "Atunci cind am luat decizia sa folosim acele incaperi le-am amenajat. Am montat parchet in clase, am pus perdele la ferestre, am varuit, am vopsit. E adevarat, acolo nu exista pupitre individuale, insa noi nu am avut bani sa cumparam asemenea mobilier. Ar fi simplu sa cerem bani de la parinti, dar la noi la liceu sint multi copii modesti, care nu au bani, copii de la tara, si nu au de unde sa dea atitia bani. Celor care nu au dorit sa mai stea la noi le-am semnat cererile de transfer, dar este prima data cind se intimpla asa ceva", a explicat directorul adjunct al liceului, prof. Ane-Mary Luca.
Ieri, deja o eleva de la clasa a IX-a, specializarea filologie, M. L. C. a fost transferata la un alt liceu la dorinta parintilor, iar directorii se asteapta ca si alti citiva parinti sa ia o decizie asemanatoare. Conducerea considera ca este dreptul parintelui sa ia aceasta decizie si nu au cum sa-i impiedice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu