Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

As paria toti banii ca voi cistiga la turneul de la Braila"

Boxerul profesionist Sorin Tanasie a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca si-ar paria toti banii pe victoria sa in meciul cu francezul Nordine Barmou, din cadrul evenimentului "Arde Braila II", prima gala organizata de promotorul Eduard Irimia impreuna cu FR Box.
"Am citeva informatii despre adversarul meu, dar sint convins ca voi cistiga. As paria toti banii pe care i-am facut anul trecut, adica vreo citeva mii de euro, pe victoria mea in meciul cu Barmou", a declarat Tanasie, care va lupta in limitele categoriei 53,525 de kilograme, la gala de la Braila, programata vineri, de la ora 21.00.
La meciul Tanasie-Barmou sau la cel dintre Cristian Hodorogea si iranianul Mehdi Mirhosseini (cat. 66,678 kg), organizatorii doresc sa puna in joc, pentru prima data, centura de campion international al Romaniei. "Este pentru prima data cind vom oferi acest titlu, care sper sa fie cistigat de un boxer roman", a declarat, marti, presedintele FR Box, Rudel Obreja, in cadrul unei conferinte de presa.
Obreja a mai spus ca gala profesionista de la Braila se doreste a fi cea mai puternica de dupa decembrie 1989. "Ne dorim ca aceasta gala sa fie cea mai tare de dupa Revolutie. Vor fi boxeri valorosi, printre acestia numarindu-se si mealiatul cu bronz la Campionatele Mondiale din China, Viorel Simion, care isi va face debutul cu aceasta ocazie in lumea boxului profesionist", a afirmat Obreja.
In cadrul galei de la Braila va avea loc si un meci feminin, intre portugheza Eunice Miranda si Dana David, la categoria 61,237 de kilograme. "Este al doilea meci pentru mine intr-o gala profesionista si ma bucur enorm ca voi fi in atentie si voi demonstra ca merit sa fiu incurajata de cit mai multi suporteri. Nu am prea multe informatii despre adversara mea, dar am incredere in fortele mele si in victorie", a declarat Dana David.
Sportiva, care spune este pasionata de lectura si vorbeste cinci limbi straine, a mai spus ca isi doreste cit mai multe fete sa practice boxul. "Boxul nu inseamna doar violenta, asa cum crede toata lumea. Inseamna inteligenta, in primul rind. De aceea cred ca isi pot gasi locul cit mai multe fete pe ring. Sper ca meciul meu de la Braila sa le incurajeze sa vina la box", a declarat Dana David, al carui nume de ring este "Veverita".
Pentru titlul national la profesionism vor lupta Waldemar Cucereanu si Gheorghe Ghiompirica, la categoria pana (57,152 kg), in celelalte partide urmind sa se intilneasca Viorel Simon cu bulgarul Nikolai Michailov (cat. 58,967) si Lucian Bot cu portughezul Jose Rodriguez (cat. 90,179 kg).
Bugetul evenimentului este de 75.000 de lei, meciurile urmind sa inceapa la ora 21.00. "De la ora 20.00 vor avea loc partide locale, iar gala propriu-zisa va incepe la ora 21.00", a declarat promotorul Eduard Irimia. Gala profesionista de la Braila va fi transmisa, in direct, de TV Sport.
Biletele s-au pus in vinzare de marti, la casa de bilete a Salii Sporturilor din Braila.
Presedintele FR Box, Rudel Obreja, a precizat ca trecerea lui Viorel Simion la profesionism nu a fost pe placul COSR. "Simion a obtinut locul cinci la JO de la Atena, iar COSR il avea in vedere pentru pregatire. Au fost discutii, dar pina la urma COSR a inteles ca e mai bine pentru el sa activeze la profesionism", a afirmat Obreja.
Presedintele FR Box a mai declarat ca dupa Campionatele Europene, din perioada 13-24 iulie (Bulgaria), sportiva Mihaela Cijevschi, componenta a lotului national feminin, va trece si ea la profesionism. "Cred ca impreuna cu Dana David vor avea rezultate bune in Europa", a incheiat Rudel Obreja.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii