Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parfum de coruptie...

Raportul economic pe anul 2005 inaintat de Directia pietelor, in atentia Consiliului Local Municipal, a scos la iveala o realitate cutremuratoare: miliarde s-au scurs anual din acest sector spre economia subterana. Pina anul trecut existau destule voci care murmurau pe la colturi, acuzind fosta conducere ca inchidea ochii in fata scurgerilor de sute de milioane de lei, lunar, catre destinatii diverse: de la institutii cu atributii de control, partide si altele asemenea, pina jos de tot, spre lumea interlopa. Nimeni n-a scos o vorba, nimeni - si ma refer la Politia pietelor si la Garda financiara - n-a vazut si n-a auzit nimic. Totul era OK. Noi am fost cei care am demascat afacerile cu spatii comerciale din piete. Deci cu spatiile proprietatea CLM, comerciantii isi permiteau sa faca tranzactii, la negru, de sute de milioane. De gura noastra s-a autosesizat Politia, dar, sub fosta comanda, a facut ce-a facut si a dat solutia NUP. Nu e de mirare, cita vreme unul dintre fostii sefi avea si el, inca de atunci, un spatiu bunisor in Piata Halelor. Si cu asta basta. Noroc ca PSD a pierdut alegerile si noua conducere a Primariei a spart gasca de la piete. Altminteri, si acum se scurgeau lunar sute de milioane pentru pusculitele personale ale unora sau altora. N-am auzit atunci urlind vreun consilier PSD ca nu e in regula cu ce se intimpla in piete. Acum, in schimb, nimic nu-i bine! Cifrele sint insa, realmente zdrobitoare vizavi de dezastrul patronat de PSD si fosta administratie Lungu, asa ca macar cind vine vorba despre acest sector, consilierii celui mai important partid de opozitie ar trebui sa se abtina.
In alta ordine de idei, tot acum, dupa ce actuala putere s-a zbatut sa schimbe legea privind declaratiile de avere, au iesit la iveala aranjamentele cel putin imorale de care au fost in stare sefii unor institutii de control de talia Directiei Generale a Finantelor Publice si Garzii Financiare. De ani de zile, aceste institutii sint conduse de aceiasi oameni de parca profesionalismul incepe si se termina cu cei doi. N-ar fi mare brinza daca societatile comerciale, cu sau fara datorii la stat, ar fi fost controlate si executate silit in egala masura sau daca Garda Financiara s-ar fi evidentiat prin niste succese remarcabile, nu numai prin multe esecuri in instanta, in urma unor controale cu rezultate controversate. Chiar si asa n-am auzit de pesti cit de cit importanti depistati de Garda Financiara desi, slava Domnului, de contrabanda si evaziune fiscala nu duce lipsa Braila. Se vede cu ochiul liber dupa numarul de masini luxoase si vile pe masura detinute de insi care patroneaza societati in pierdere, cu miliarde datorii la stat. Una peste alta, e bine tare sa fii sef la Finante sau la Garda Financiara si nu numai pentru tine, ci si pentru fii, fiice, sotii, nurori, cumnate, cumnati. E bine cind organizezi nunti, ca-ti vin invitati cu sutele, e bine cind cununi sau esti cununat la nunta de argint caci, de asemenea, se imbulzeste la dar lumea buna din oras. E bine cind propriii tai copii sint destepti foc si din noianul de contabili autorizati, taman ei sint alesi de diversi patroni sa le ofere consultanta sau sa le fie cenzori. E bine cind pe propriii tai copii ii duce asa de tare capul incit incaseaza sute de milioane sau chiar miliarde pe societatile pe care le patroneaza, desi, culmea, n-au decit cel mult un angajat. Pai, si daca e asa de bine, sa ne mai miram ca la Finante si la Garda, sefii se lipesc de scaune ca timbrul de scrisoare? Nu e de mirare! De mirare este, insa, politica incremenirii pe posturi practicata de unii politicieni locali, reprezentanti de seama ai actualei puteri, carora, din vina parfumului lor personal, nu le mai miroase a coruptie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii