* procurorul Laura Dobrea, cu o bogată experienţă în domeniu şi cu o vechime de 12 ani în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria şi Tribunalul Brăila, va activa în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism * Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, unde aceasta ocupa funcţia prim procuror adjunct, ajunge aproape de colaps, din cauza lipsei de personal
Aflat într-o lipsă acută de personal, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila rămâne fără un procuror cu experienţă. Procurorul Laura Dobrea (foto), cu o vechime de 12 ani în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pleacă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Este vorba despre un post scos la concurs, pe care procurorul brăilean l-a ocupat în urma unui interviu susţinut luna aceasta, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil numirea sa la DIICOT. Din datele pe care le deţinem, procurorul îşi va desfăşura activitatea în cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brăila.
După cum se arată în comunicarea CSM - Ordinea de zi soluţionată în data de 23 februarie 2021, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a mai multor procurori declaraţi admişi la interviul organizat în perioada 11 - 12 februarie 2021. Printre cei nominalizaţi este şi Laura Dobrea, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Pe site-ul CSM se arată că procurorii încep activitatea la DIICOT din luna martie.
În ceea ce o priveşte pe Laura Dobrea, procurorul are 12 ani vechime în sistem. Aceasta şi-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, iar apoi a promovat pe funcţie de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, unde ulterior, în 2018, a ocupat funcţia de prim procuror adjunct. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, vestea plecării prim procurorului adjunct nu este prea bună, asta pentru că aici este un deficit accentuat de personal, de mai mulţi ani, iar dosarele se tot adună. Prim procurorul Marinela Coşniţă rămâne pe “baricade”, alături de ceilalţi procurori din cadrul unităţii de Parchet, mult prea puţini pentru a face faţă nenumăratelor dosare care ajung pentru soluţionare la nivelul PT Brăila.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila este singurul Parchet din ţară care se confruntă cu această penurie de procurori, gradul de ocupare fiind de numai 28,57 % după cum se arată pe site-ul CSM. Practic, în ultimii ani, unii procurori
au venit urmare promovării pe funcţii de execuţie şi după o scurtă perioadă au plecat. Unii au plecat pe funcţii de conducere şi alţii la diferite structuri, cum ar fi Direcţia Naţională Anticorupţie sau Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.